FC Brussels pakt titel in tweede en promoveert

ZONDAG, 25 APRIL 2004, 23:17 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

FC Brussels is zondag, na een 4-0 overwinning thuis tegen Denderleeuw, kampioen in de tweede voetbalklasse geworden en speelt daardoor volgend seizoen in eerste.

Het stamnummer 1936 verzamelde één speeldag voor het einde van het seizoen 67 punten. Dat zijn er vijf meer dan eerste achtervolgers Roeselare en Oostende.

Roeselare springt over Oostende, het heeft meer overwinningen dan de kustploeg. Oostende speelde 3-3 gelijk tegen Zulte-Waregem, terwijl Roeselare Wezet met 1-0 klopte. Voor Brussels is het uiteraard de eerste titel. Het is namelijk een nieuwe club die met het stamnummer van Strombeek in tweede speelt en zijn thuiswedstrijden in het Edmont Machtensstadion van RWDM afwerkt. Clubtopschutter is Ibrahim Tankary met 17 treffers. Dieter Dekelver trof éénmaal minder raak. Andere bekende spelers zijn Didier Ernst (ex-standard), doelman Patrick Nijs (Ex-Lierse en Gençlerbirligi) en Tim Reigel (gehuurd van GBA).



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.