Iakovenko: "Bewezen dat ik goede speler ben"

DONDERDAG, 13 MAART 2008, 11:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sacha Iakovenko kreeg tegen Bayern een speelkans en bedankte met een doelpunt en een assist. "Het was onverwacht dat ik mocht spelen", aldus de jonge Oekraïner, "en dit maakt het nog mooier."


Toen Anderlecht de middenvelder tijdens de winterstop aantrok, hadden vele hun twijfels. In anderhalf seizoen Genk kreeg hij slechts één basisplaats, bij Anderlecht hoopte hij meer te kunnen spelen. "Tegen Dender in de beker mocht ik ook al eens starten, maar dit is toch heel anders. In zo'n prachtig stadion spelen is extra leuk", vertelt Iakovenko in Het Nieuwsblad.

Met een prachtig schot bracht hij Anderlecht zelfs op voorsprong. "Ik trap op doen, maar volgens mij gaat de keeper toch in de fout. Normaal mag die bal aan de eerste paal nooit binnen gaan", aldus Iakovenko over wat achteraf de winning-goal bleek te zijn. "Ik dank dit aan God. Ik had er Hem voor de wedstrijd om gevraagd en hij heeft het mij gegeven."

Halfweg de tweede helft haalde Jacobs zijn jonge uitblinker naar de kant. Niet geheel onlogisch vindt hij zelf aangezien hij de laatste tijd niet zoveel matchritme heeft opgedaan. "Misschien was het beter zo, maar in zulke wedstrijden hoop je steeds langer te spelen. Ik hoop dat dit iets verandert aan mijn situatie. Ik heb bewezen dat ik deze ploeg iets kan bijbrengen. Ik weet dat het niet simpel zal worden, maar ik hoop bij Anderlecht in de ploeg te komen. Ik heb bewezen dat Iakovenko een goede speler is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.