Sven Vermant in basiself tegen Turkije

WOENSDAG, 28 APRIL 2004, 00:09 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Dinsdagvoormiddag heeft de nationale voetbalploeg in Kraainem een laatste keer getraind voor de vriendschappelijke interland van woensdagavond (20u15) in Brussel tegen Turkije.

Onder een warm lentezonnetje werkten de twintig geselecteerden, waarvan iedereen fit voor dienst was, een lichte training af. Bondscoach Aimé Anthuenis wou na afloop geen ploeg vrijgeven, maar afgaande op de oefengalop is de kans heel groot dat de volgende elf aan de aftrap komen tegen de Turken: De Vlieger; Deflandre, Kompany, Simons, Deschacht; Mbo Mpenza, Clement, Vermant, Goor; Buffel, Sonck. Op de persconferentie na afloop van de oefenstonde blikte Anthuenis vooruit. "Ik pin mij niet vast op een resultaat. Ook de manier waarop we spelen is belangrijk, hoe de fans reageren, want het publiek is niet dom." Toch heeft de nationele selectieheer er een goed oog in. "Ik vertrouw erop dat de spelers beseffen wat er op het spel staat. Turkije is een sterke, jonge ploeg die offensief voetbal brengt onder de nieuwe trainer (Ersun Yanal, ex-trainer van Glençerbirligi, het team van Filip Daems, nvdr). Maar toch ben ik optimistisch want deze groep is hongerig, nog niet verzadigd. De wedstrijd zal Europa rond gaan, het is voor de marktwaarde van de spelers dus ook van belang dat ze een goede prestatie neerzetten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.