Rode Duivels met 2-3 onderuit tegen Turkije

WOENSDAG, 28 APRIL 2004, 22:54 - Michaël

De Belgische nationale voetbalploeg, de Rode Duivels, verloor woensdagavond met 2-3 van Turkije in het Koning Boudewijnstadion in Brussel in een vriendschappelijke voetbalinterland.

Rode Duivel Wesley Sonck opende de score voor België na een mooie vrije trap. Maar net voor rust bracht Basturk de score gelijk. Hij profiteerde van een opstellingsfout van de verdediging van de Rode Duivels. Tolga bracht in de 69ste minuut Turkije op voorsprong met het hoofd. Rode Duivel Grégory Dufer, die net op het veld stond als vervanger van Thomas Buffel, maakte opnieuw gelijk in de 86ste minuut met een strak schot. In de tweede minuut van de bijgevoegde tijd, tien seconde voor het einde, verraste de Turk Gokdeniz de Belgische verdediging en bracht de eindscore op 2-3. Het is de derde nederlaag van de Rode Duivels in evenveel wedstrijden in 2004 (0-2 tegen Frankrijk en 3-0 tegen Duitsland).