Charly Musonda: van speler tot materiaalmeester

VRIJDAG, 2 MEI 2008, 11:22 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Iedere fan kent hem wel: Charly Musonda. Hij is materiaalmeester en jeugdtrainer bij Anderlecht. Hij zorgt er voor dat de spelers niet tekort komen en trapt op de stages nog wel eens balletje mee om te tonen wat hij nog kan.


Hij stond tussen 1987 en 1996 maar liefst 150 matchen in de basis bij Anderlecht. In 1998 kwam er een einde aan zijn carrère door zijn knieporbleem.

In 1996 liep hij een zware knieblessure op en onderging hij 7 operaties. In 1993 ontsnapte hij aan de dood doordat Anderlecht weigerde hem vrij te geven voor de interland tegen Senegal. Het ganse nationale team van Zambia kwam toen om bij een vliegtuigcrash.

"Als materiaalmeester moet je er voor zorgen dat de jongens net voor de match aan niets anders moeten denken dan aan de match", legt Musonda uit. "Een uur voordat de spelers in de kleedkamer zijn begint mijn job. Voor elke speler leg ik het broekje en truitje klaar. Voor hun schoenen zorgen ze zelf."

Weten de huidige Anderlechtspeler dat de materiaalmeester ooit een ster op het veld was? "Ik spreek nooit over mijn voetbalcarrière. Op de oefenstages trap ik wel nog eens een balletje op te tonen wat ik nog kan. De meeste spelers weten dat ik ooit in het A-team het gevoetbald."

Als jeugdcoach heeft hij tot doel de spelertjes klaar te stomen voor het eerste elftal. "Dat is mijn ambitie. Toen ik nog voor AA Gent trainde, trainde ik ooit de jonge Thomas Chatelle. Het doet me deugd dat die jongen het nu waarmaakt bij Anderlecht", aldus Musonda.

Het volledige artikel kan u terugvinden in Het Nieuwsblad.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.