Jacobs: "Wij willen die tweede plaats"

VRIJDAG, 2 MEI 2008, 18:09 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In de media wordt de clash tussen Anderlecht en Club Brugge "de match van tien miljoen" genoemd. De inzet (een ticket voor de Champions League) is dan ook hoog. Coach Ariël Jacobs houdt de druk af.


"Ik heb geen extra druk gemerkt vanuit de club", zegt Jacobs aan Sporza. "De laatste maanden hebben we wel vaker onder druk gespeeld. In de beker en de UEFA-beker was dat zeker zo. Bijna om de drie dagen was er een belangrijk duel."

"Als speler en als trainer heb je enkel oog voor het sportieve", vervolgt Jacobs. "Wij willen die tweede plaats. Maar ik begrijp het bestuur. Dat kijkt ook naar de cijfertjes uiteraard."

De spelers van Anderlecht lieten zich niet betrappen op stoute uitspraken vlak voor de topper. "Nochtans heb ik mijn spelers niet verboden om te spreken", zegt Jacobs. "Maar als trainer heb je ook een taak naast het veld: begeleiding. Ik heb mijn spelers erop gewezen dat straffe uitspraken een stimulans kunnen zijn voor de tegenstander. Dat is alles."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.