"Met sterkste ploeg naar de Spelen"

ZATERDAG, 3 MEI 2008, 11:18 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De voetbalbond wil nog altijd de sterkst mogelijke ploeg naar de Olympische Spelen sturen. De clubs zijn daar echter niet mee opgezet want zij dreigen spelers te gaan moeten missen voor de CL-voorrondes.


"We blijven bij het standpunt van het Uitvoerend Comité dat we met de sterkst mogelijke ploeg naar de Spelen gaan", aldus bondsvoorzitter François De Keersmaecker. "Ik heb begrip voor de clubs die dan misschien de belangrijkste wedstrijden van het seizoen spelen, maar anderzijds zijn de Spelen een unieke gebeurtenis voor ons voetbal."

Naast Standard dreigt ook Anderlecht spelers als Legear, Gillet en Lamah kwijt te spelen. "Ik zal niet alles doen om die spelers bij ons te houden, maar er moet wel een uniforme regel komen voor alle ploegen", oordeelt coach Ariël Jacobs. "Ik ben bereid te denken aan het belang van het Belgisch voetbal, maar als bijvoorbeeld Standard niet verplicht wordt om zijn spelers te sturen, dan moeten Anderlecht en de andere teams hun spelers ook hier kunnen houden."

"Ik begrijp dat de spelers de Spelen een unieke kans vinden, maar het Olympisch voetbaltornooi heeft nog nooit tot de verbeelding gesproken", vervolgt Jacobs in Het Nieuwsblad. "De grootste charme had het nog toen het gespeeld werd door amateurs en niet door jonge profs. Bovendien draait het in de Champions League om veel meer geld."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.