Verbist: "Niet getwijfeld bij rode kaart"

MAANDAG, 5 MEI 2008, 12:48 - andy
Anderlecht-Online No Image Found

Het keerpunt tijdens Anderlecht - Club Brugge was ongetwijfeld de rode kaart voor Karel Geraerts nog voor het half uur. Scheidsrechter Verbist verdedigt zijn beslissing vandaag in de kranten: "Ik heb geen seconde getwijfeld."


"De manier waarop Geraerts naar Boussoufa ging, met de voet vooruit, was al voldoende om rood te trekken. Dat hij hem niet vol raakt, doet er niet toe. Boussoufa heeft geluk dat hij nog opspringt of we hadden een tweede geval-Arsenal kunnen hebben", verwijst Johan Verbist naar de gemene tackle die het been van Arsenal-spits Eduardo onlangs brak.

Verbist had ook Sterchele met een rode kaart kunnen wegsturen. De spits had al een gele kaart gekregen voor het uitdelen van een elleboog. Wat later gooide hij achter de rug van de scheidsrechter een bal naar de neergehaalde Biglia. "Een tweede gele kaart had daar gekund", aldus Verbist. "Iedereen zei me dat Sterchele die bal had gegooid, maar ik had het zelf niet gezien. Bovendien vond ik het in de geest van de wedstrijd niet opportuun om nog eens geel te geven."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.