"Nieuw stadion bouwen duurt te lang"

DINSDAG, 6 MEI 2008, 16:24 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft haar plannen voor een nieuw stadion voorlopig opgeborgen. De uitbreiding van het huidige stadion met een derde ring is volgens paars-wit momenteel het enige haalbare plan.


Het Brussels Gewest wil een stadion in Haren (in het noordoosten van Brussel) bouwen, maar dat duurt te lang voor Anderlecht. "Ik geloof niet dat er op redelijke termijn een nieuw stadion gebouwd zal worden in Brussel", zegt Roger Vanden Stock op de persconferentie.

"Anderlecht wil tegen 2012 in een groter stadion spelen. Het nieuwe nationale stadion zal volgens mij pas ergens in 2016 of 2017 klaar zijn en zolang wil Anderlecht niet wachten."

Anderlecht blijft dus in de eigen gemeente voetballen. Met de bouw van een derde ring kan het aantal plaatsen opgetrokken worden van 22.000 naar 30.000. "Een stadion met 30.000 plaatsen is echt wel nodig als je in Europa nog iets wil doen", zegt Vanden Stock. "Als de uitbreiding er komt, zitten we goed voor enkele jaren. Komt er nadien een nieuwe opportuniteit, dan zien we dat wel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.