Wedstrijd Anderlecht - Sint-Truiden vervalst?

DINSDAG, 6 MEI 2008, 18:09 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens gokexpert Karl Dhont is er gegokt op de wedstrijd tussen Anderlecht en Sint-Truiden. Dat staat in Sport/Voetbalmagazine van morgen. Anderlecht won die wedstrijd met 4-1.


"Volgens Aziatische bronnen is in China voor 1,2 miljoen dollar (778.000 euro) gegokt op Anderlecht-Sint-Truiden", staat er te lezen in Sport/Voetbalmagazine.

Dat bedrag is abnormaal te noemen, want dit seizoen was er tot dusver niet meer dan 400.000 dollar ingezet op een duel in eerste klasse. Om in China grote winsten op te strijken, moest Anderlecht met minstens drie goals verschil winnen. Wat effectief ook gebeurde: paars-wit boog in het slotkwartier een 0-1 achterstand om in een 4-1 zege.

"In het licht van die informatie wordt het scoreverloop in Anderlecht - Sint-Truiden erg interessant", zegt Dhont in Sport/Voetbalmagazine.

"Het lijkt om dezelfde structuren te gaan als ten tijde van gokchinees Zheyun Ye: geldstromen die zijn opgezet door professionals en niet te traceren zijn. De gokbewegingen bewijzen onomstotelijk dat er iets aan de hand is", is Dhont duidelijk. Dat er iemand is omgekocht, wil hij zonder harde bewijzen wel niet gezegd hebben.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.