Van Holsbeeck over heropstanding Anderlecht

DINSDAG, 6 MEI 2008, 20:04 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Deze week staat de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. Anderlecht moet om zeker te zijn van de tweede plek een punt halen in Bergen. Doet het dat niet én Brugge wint, dan volgen er testmatchen.


Manager Herman Van Holsbeeck blikt even terug op Anderlecht – Club Brugge. "De eerste helft was onze beste van dit seizoen. De man van de match was voor mij Stijn Stijnen en dat zegt genoeg. De score had echt wel hoger kunnen oplopen."

"We wilden geen financieel lonende testmatch zoals wel eens gefluisterd werd en bewezen op de mat dat we die tweede plaats ook verdienen. Ik vond dat scheidsrechter Verbist de wedstrijd floot die je van een topper mag verwachen. Maar de mosselen zijn nog niet aan wal want Bergen zal zich op de slotdag wel dubbel plooien. We benaderen die slotmatch met het nodige respect maar we moeten die tweede plaats veilig stellen."

Hoe verklaart Van Holsbeeck de remonte van paars-wit? "Het is de verdienste van Ariël Jacobs en de technische staf dat de spelers opnieuw vertrouwen kregen. In de teruggronde zag je een meerwaarde bij alle spelers. Sommige spelers kregen ook weinig krediet vanwege de buitenwacht. Iemand als Vlcek werd nog voor zijn eerste wedsrijd neergesabeld maar blijkt echt waardevol en brengt de ploeg iets bij."

"Met een achterstand van 13 punten op club zag het er slecht uit en met een toemalige zevende plaats werd zelfs een Europees ticket openlijk in vraag gesteld. Als Anderlecht naast de landstitel grijpt is het seizoen ook nooit helemaal geslaagd. Helemaal tevreden kunnen we dus nooit zijn, al betekenen de tweede plaats en eventuele bekerwinst uiteraard wel meer dan een pleister op de wonde tijdens het eeuwfeest."

Hoe hoog wordt de lat volgend seizoen gelegd? "Een goed figuur slaan in de Champions League blijft het eerste doel", zegt Van Holsbeeck. "Op de transfermarkt gaan we in eerste instantie op zoek naar een rechtsachter. Dat betekent geen motie van wantrouwen aan het adres van Wasilewski. Marcin kan ook als rechtsmidden fungeren en door zijn spelwijze kan hij ook wel eens geschorst aan de kant zitten."

Tevens kondigde Ahmed Hassan zijn afscheid aan bij Anderlecht. "Ik leerde me inleven in de andere cultuur en religie van die jongen", vertelt Van Holsbeeck. "Op een dag stond Hassan met betraande ogen in mijn kantoor. Verteerd door heimwee smeekte hij me om terug te mogen keren omdat hij zich niet gelukkig voelde. Ik besloot toen om hem met Abdel Tantush een persoonlijke begeleider toe te wijzen en vanaf toen liep het beter."

"Met Hassan verliest de Belgische competitie op technisch vlak één van de absolute toppers van de jongste 10 jaar. Met zijn basis kan Hassan In vele competities het verschil maken. De omschakeling van de Turkse naar de Belgische competitie vergde enige aanpassing, maar we beleefden toch veel plezier aan Hassan die perfect paste bij de stijl van het huis", aldus de manager in Het Nieuwsblad.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.