Spelers reageren aangeslagen op dood Sterchele

VRIJDAG, 9 MEI 2008, 10:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zaterdag was hij nog hun tegenstander op het veld. Ook binnen de spelersgroep van Anderlecht heerst er diepe treurnis en verslagenheid na het overlijden van Brugge-spits François Sterchele.


Heel wat Anderlechtspelers kenden de Brugse aanvaller persoonlijk. Net als Sterchele komen ook Pieroni, Gillet, Legaer en Bruzzese uit Luik. Daarnaast kwamen sommige spelers hem ook tegen bij het nationale elftal. De ochtendtraining verliep dan ook in mineur.

"Mijn spelers zijn zwaar aangeslagen", zo vertelt Ariël Jacobs. "De training kwam niet los vandaag en dat is normaal. Voor mijn spelers was François een leeftijdsgenoot en een vriend."

Vlak voor de wedstrijd sprak Luigi Pieroni nog met Sterchele. "Iedereen zal nu zeggen dat het jammer is dat Sterchele zaterdag nog uitgefloten werd door onze supporters, maar eigenlijk genoot François daarvan", aldus Pieroni. "Hij zei me zaterdag nog: "Kijk goed hoe ze me gaan uitfluiten". Hij kickte daarop. François was een vrolijke jongen"

De speler bij Anderlecht die misschien wel het dicht bij Sterchele stond, was Guillaume Gillet. "Ik had koude rillingen toen ik het vernam. Jammer voor François dat hij zijn laatste match zo uitgejouwd werd. Ik had zelf gewild dat hij een grotere en mooiere match had kunnen spelen voor zijn laatste wedstrijd."

Ook Olivier Deschacht, die zelf ook eens graag een stapje in de wereld zet, was zwaar aangeslagen toen hij het nieuws hoorde. "François Sterchele en ik hadden dezelfde leeftijd en soms ga ik ook eens graag uit", zo vertelt hij. "Het kan iedereen overkomen. Voor ik deze morgen de motor van mijn auto heb gestart, heb ik gecontroleerd of ik mijn gordel aan had. Ik heb een heel slecht gevoel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.