Van Holsbeeck: "Zoeken creatieve spelers"

ZONDAG, 11 MEI 2008, 10:02 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Door de zege tegen Bergen heeft Anderlecht de tweede plaats op zak en mag het naar de voorrondes van de CL. Herman Van Holsbeeck is dan ook een tevreden manager en blikt vooruit op volgend seizoen.


"We moeten zorgen dat we een aantal sterkhouders zoals Frutos, Polak, Juhasz kunnen houden en dan nog een 3-tal spelers inlijven die creativiteit en mentaliteit bijbrengen", zegt Van Holsbeeck.

De manager weet al op welke posities er versterkingen moeten komen. "We zoeken creatieve spelers vooraan, daar moet het verschil gemaakt worden. Als je de lijst van topschutters bekijkt, dan staat er bij de eerste 10 geen enkele speler van Anderlecht en dat kan normaal niet. Volgend seizoen moeten we 1 of 2 spelers bijhalen die het verschil kunnen maken."

Daarnaast moet Anderlecht ook op zoek naar een vervanger voor Hassan die terug naar Egypte trekt. "We moeten ook één creatieve speler halen omdat Hassan zeker weggaat. Ook moeten we zorgen dat we de kern bijeenhouden."

Van Holsbeeck benadrukte ook dat hij zeer tevreden is over het werk van coach Ariël Jacobs. "Als je een goede trainerswissel doet, maakt die het verschil na enkele weken duidelijk op het veld en dat was het geval met Ariël. Anderlecht heeft in de tweede ronde, ook met de bijkomende transfers, meer evenwicht gevonden", aldus de manager.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.