Van Damme: "Veel respect voor Sterchele"

ZONDAG, 11 MEI 2008, 12:42 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Jelle Van Damme maakte tegen Bergen met een fraaie omhaal één van de mooiste doelpunten dit seizoen. Daarna wees hij naar boven, een mooi gebaar aan het adres van de verongelukte François Sterchele.


"Ik heb enorm veel respect voor hem", vertelt Van Damme aan Sporza. "Soms besef je nog niet helemaal wat er is gebeurd als in je de auto zit of op training. Het zal tijd nodig hebben om dit te verwerken al is het voor andere mensen nog veel moeilijker."

Van Damme maakte na zijn doelpunt ook het gebaar dat Sterchele altijd maakte na een goal. "François kon daar wel mee lachen. Dat vertelde hij eerder deze week nog in een interview. Hij had een groot gevoel voor humor."

De verdediger speelde een sterk seizoen en maakte tegen Bergen zijn zevende doelpunt. "Ik heb een heel sterk seizoen gespeeld denk ik. Zeven goals is niet niets voor een verdediger", aldus Van Damme in Het Nieuwsblad.

Over zijn prachtig doelpunt zei hij nog dit: "Ik had heel wat geluk hoor. Ik viel achteruit en kon mijn voet nog maar net tegen de bal zetten. Het is hoe dan ook een van mijn mooiste goals ooit."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.