Jacobs: "Mogen Gent niet onderschatten"

ZONDAG, 11 MEI 2008, 17:16 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Nu Anderlecht zich verzekerd heeft van de tweede plaats, zijn alle ogen gericht op de bekerfinale tegen AA Gent op 18 mei. "Het winnen van de Beker zou een enorme voldoening zijn", blikt Ariël Jacobs vooruit.


"Je kan het een beetje vergelijken met kampioen worden. Ik zal niet zeggen dat de bekercompetitie moeilijker is dan de gewone competitie, maar in de Jupiler League mag je al eens verliezen, doe je dat in de Beker, dan lig je er meteen uit. De Beker heeft zijn charme, precies omdat die competitie zo onvoorspelbaar is", vertelt de coach.

Jacobs verwacht een goeie match tussen twee gemotiveerde teams. "De twee ploegen die zondag op het veld komen, zijn nu al zeker van Europees voetbal dus ik denk dat dat de voorbode kan zijn voor goed voetbal zonder complexen en zonder achterliggende gedachtes. Het is eigen aan de beker dat het altijd alle kanten op kan. We mogen Gent ook zeker niet onderschatten. Ik denk dat de kansen 50-50 zijn."

Ook de dames van Paars-Wit spelen zondag om 13u30 de bekerfinale. "De dubbel, titel en beker, kunnen we niet meer winnen, maar laten we hopen dat we die dag wel de 'dubbele bekerwinst' pakken", glimlacht Jacobs.

Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.