Seizoen van Anderlecht in cijfers

MAANDAG, 12 MEI 2008, 13:37 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Zondag staat er nog de bekerfinale Anderlecht - Gent op het programma en dan zit het seizoen 2007-2008 er volledig op. Tijd dus om enkele paars-witte statistieken onder de loep te nemen in een overzicht.


Marcin Wasilewski staat bekend als een beenharde verdediger, een reputatie die hem de bijnaam "de tank" opleverde. De Pool pakte dit seizoen maar liefst 12 gele kaarten.

Ahmed Hassan en Nicolas Frutos voeren de topschutterslijst van Anderlecht aan met elk 8 goals, op de voet gevolgd door Jelle Van Damme die 7 keer raak trof.

Anderlecht pakte als ploeg dit seizoen de minste rode kaarten. Slechts 1 keer kreeg een speler van paars-wit een rood karton onder de neus geduwd. KV Mechelen spant dan weer de kroon met 10 rode kaarten.

De eer van de langste winning streak gaat naar Germinal Beerschot met 9 opeenvolgende zeges. Anderlecht bekleedt de tweede plaats met 7 zeges op rij.

Dé ploeg uit de terugronde was ongetwijfeld Anderlecht. Het verspeelde sinds januari amper 8 punten en bereikte door de sterke opmars alsnog de tweede plaats. Iets wat voor kerstmis ondenkbaar leek, want paars-wit verloor toen in de heenronde maar liefst 24 punten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.