Proto: "Bijna op mijn beste niveau"

DINSDAG, 13 MEI 2008, 16:42 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Komende zondag zal de strijd om de Beker van Belgie beslecht worden. Het doel van Anderlecht zal verdedigd worden door Silvio Proto, die in de bekercampagne voorrang krijgt op Daniël Zitka.


Proto voelt zich alvast klaar voor de bekerfinale. "Ik ben volledig fit en ik denk dat ik bijna op mijn beste niveau zit. Om helemaal top te zijn, ontbreekt het me nog aan matchritme, maar dat is normaal. We moeten ervoor zorgen dat we meteen goed aan de wedstrijd beginnen, Gent niet in de match laten komen en ons eigen voetbal opleggen. Alleen op die manier maken we een kans", aldus Proto.

In de competitie moet hij Daniël Zitka voor zich dulden, maar spijt van zijn keuze voor Anderlecht heeft Proto niet. "In het leven maak je keuzes en dan blijf je ook achter die keuze staan", vertelt Proto. "Natuurlijk ben ik niet gelukkig dat ik niet eerste, maar tweede doelman ben. Maar goed, het is nu zo, je moet daarmee leren leven."

Waar zijn toekomst ligt weet de doelman vooralsnog niet. "Als ik hier niet kan spelen, dan probeer ik ergens anders het doel te verdedigen. Ik weet het nog niet precies, we zullen wel zien. Als ik hier de garantie zou krijgen dat bij het begin van het seizoen alle doelman vanaf nul beginnen, dan zou ik misschien wel blijven."

Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.