Gillet: "Beker winnen zou fantastisch zijn"

DONDERDAG, 15 MEI 2008, 18:00 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Zondag ontmoet Anderlecht Gent in de bekerfinale, tot voor enkele maanden geleden de club van Guillaume Gillet. "Ik ben blij voor hen dat ze zich hebben kunnen plaatsen voor de finale", vertelt Gillet.


"Ik heb bij Gent toch veel vrienden overgehouden die ik overigens ook nog regelmatig zie aangezien ik daar nog steeds woon. Zondag hoop ik natuurlijk wel met Anderlecht de Beker in de wacht te slepen", voegt de middenvelder eraan toe. "De Beker winnen, zou echt fantastisch zijn."

Na een mindere heenronde volgde een schitterende terugronde van Anderlecht. "We hebben een heel sterke tweede ronde gespeeld", beseft Gillet. "De ambiance in de ploeg is ook schitterend." Toch waren er ook een paar ontgoochelingen. "Vooral die match tegen Zulte Waregem die we met 1-0 hebben verloren, blijft me wat op de maag liggen. Hadden we daar drie punten of zelfs één puntje gepakt, dan hadden we het Standard misschien nog wat lastiger kunnen maken."

Gillet maakt geen deel uit van de selectie voor de Olympische Spelen, maar daar ligt hij zelf niet wakker van. "Ik heb altijd gezegd dat als ik geselecteerd was, ik blij zou zijn om te vertrekken, maar als ik er niet bij was, zou ik ook niet ontgoocheld zijn", aldus Gillet. "Ik zal nu de wedstrijd van de nationale ploeg voorbereiden tegen Italië en met Anderlecht de voorrondewedstrijden spelen voor de Champions League. Zelf verkies ik overigens ook die matchen boven de Olympische Spelen."

Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.