Vrouwen verliezen bekerfinale van Tienen

ZONDAG, 18 MEI 2008, 15:45 - Michaël

De Dames van Anderlecht hebben deze middag de bekerfinale tegen kampioen Tienen verloren. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 gelijk en dus volgden er strafschoppen die paars-wit verloor met 5-4.

Anderlecht nam de match in handen en kwam ook op voorsprong via Sarina Heirbaut. In de tweede helft nam Tienen echter het initiatief over en vijf minuten voor tijd maakten ze de gelijkmaker: 1-1. Voor verlengingen was er geen tijd, want de mannenteams stonden immers al klaar om op te warmen.

Strafschoppen dus, en daarin kwam Tienen al vroeg op achterstand. Anderlecht miste de vierde penalty in de reeks, waardoor het allemaal aankwam op de laatste penalty. Tienen scoorde de vierde, waarna doelpuntenmaakster Heirbaut de laatste strafschop van Anderlecht miste.

Score: 5-4 na strafschoppen
Doelpunten: 15' Heirbaut (0-1), 84' Paulus (1-1)

Strafschoppen: Meers 1-0; Zeler over doel; Vanelderen 2-0; Cranshoff 2-1; Weytjens 3-1; De Smedt 3-2; Ebhodaghe gestopt; Dooremont 3-3; Cayman 4-3; Helgadottir 4-4; Put 5-4; Heirbaut paal.

Geel: '45 Huybrechts, 74' Taelemans

Tienen: Peeters; Clessens (46e Salu), Vanelderen, Weytjens en Coteur (68e Put); Cayman, Huybrechts (79e Das), Paulus, Meers en Philtjens; Ebhodaghe
Anderlecht: Helgadottir; Wouters, Puttemans (65e De Smedt), Rooselaer en Kesteloot; Taelemans (78e Borms), Zeler, Segers (68e Dooremont) en Cranshoff; Van Humbeeck en Heirbaut