Anderlecht sluit seizoen af met 1-4 winst

WOENSDAG, 21 MEI 2008, 21:53 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen Wolvertem gewonnen met 1-4. Bij paars-wit stond Pär Zetterberg aan de aftrap. Voor de Zweed was het zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten bezig toen de thuisploeg de 1-0 op het bord zette. Van Den Bossche kopte een voorzet vanop links voorbij Proto in doel. Het antwoord van Anderlecht volgde echter snel. Goor speelde Pieroni perfect aan en die trapte het leer voorbij Bogaerts in doel: 1-1.

Beide ploegen creëren nog verschillende kansen, maar het was Anderlecht dat met een voorsprong de rust in ging. Pieroni zette goed voor tot bij Mpenza en die kopte de 1-2 tegen de netten.

Tijdens de rust bleven Proto en Deschacht in de kleedkamer. Hun plaats op het veld werd ingenomen door Schollen en Dandois-Devos. Boussoufa, die dan toch meespeelde, zorgde vroeg in de tweede helft voor de 1-3. Op het einde van de wedstrijd maakte invaller Boateng er nog 1-4 van.

Score: 1-4
Doelpunten: 05' Van Assche (1-0), 06' Pieroni (1-1), 44' Mpenza (1-2), 53' Boussoufa (1-3), 84' Boateng (1-4)

Wolvertem: Bogaerts, Van Assche, Lefebvre, Van Praet, Rimbold, Rodrigo, De Ridder, Rooms, Steylemans, Van Den Eynde, Van Den Bossche

Anderlecht: Proto (46' Schollen), Ciza (77' Kalala), Deschacht (46', Dandois-Devos), Lodders (73' Sterckx), Mpenza (66' Boateng), Pieroni (66' El Kaddouri), Boussoufa, Goor, Iakovenko (59' Ndoumbe), Sare, Zetterberg