Gemeente Anderlecht maant aan tot kalmte

VRIJDAG, 23 MEI 2008, 18:42 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De gemeente Anderlecht maant iedereen aan tot kalmte. Burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) neemt de bedreigingen van eventuele rellen in ieder geval ernstig en zet extra manschappen van de politie in.


Via een internetblog werden Noord-Afrikaanse jongeren opgeroepen om af te rekenen met de blanke supporters van Anderlecht. Van Goidsenhoven laat alvast niets aan het toeval over. "Al enkele dagen zijn sociale werkers en politieagenten ter plaatse opmerkelijk aanwezig. En ook de komende uren en dagen zal de politie massaal aanwezig zijn om elke escalatie te vermijden", aldus de burgemeester.

Op vraag van Anderlecht werd de internetblog in de loop van de dag gesloten. Het parket voert alleszins een onderzoek naar de initiatiefnemers van de blog. Die zouden uit het buitenland komen.

Na de bekerfinale tussen Anderlecht en Gent braken al rellen uit tussen supporters van paars-wit en jongeren uit de buurt. Die rellen zouden aan de basis liggen van deze oproep tot geweld.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.