Rellen in Anderlecht: rust keert terug (update)

VRIJDAG, 23 MEI 2008, 20:38 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De sfeer in Anderlecht blijft gespannen, maar in een groot deel van de gemeente is een relatieve rust weergekeerd. De lokale korpschef en de burgemeester melden dat er 150 mensen zijn opgepakt.


Het overgrote deel van die arrestanten zou van allochtone origine zijn. Volgens burgemeester Van Goidsenhoven was de politie erin geslaagd het grootste deel van relschoppers terug te drijven. Van grote incidenten is op dit moment geen sprake.

De opstootjes begonnen even na 19 uur vanavond. De politie slaagde erin om de Anderlechtsupporters en de allochtonen uit elkaar te houden, maar moest toch al enkele charges te paard uitvoeren.

Even na 20 uur kwam het opnieuw tot een confrontatie tussen de amokschopppers en de politie. Enkele winkelruiten sneuvelden en ook een telefoonhokje, een bushokje en enkele auto's werden beschadigd.

De politiezone Zuid heeft in de loop van de avond 4 metrostations op lijn 1 afgesloten. Niemand mag nog uitstappen in de stations Jacques Brel, Aumale, Sint-Guido en Veeweyde.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.