Anderlecht domineert 'Champions League voor miniemen'

ZONDAG, 1 JUNI 2008, 19:57 - andy
Anderlecht-Online No Image Found

De Anderlecht-miniemen wonnen zondagmiddag het 13de Internationaal Miniementornooi in Bassevelde. Paars-wit versloeg AZ met 1-0 in de finale. Meteen de zesde eindoverwinning voor Anderlecht op het prestigieuze jeugdtornooi.


Anderlecht had het niet onder de markt in de finale tegen AZ. De Nederlanders hadden vaak het betere spel maar konden voor weinig dreiging zorgen. Paars-wit kon wel enkele grote kansen creëren, maar een sterke keeper en de paal stonden aanvankelijk in de weg. Vijf minuten voor tijd kon Anderlecht dan toch scoren. Na geharrewar in de zestien, kon Jeremie eenvoudig binnentikken en zijn team de beker schenken.

"We hadden het in de eerste helft heel moeilijk", licht jeugdtrainer Ludo Kums toe. "AZ speelde heel snel diep op hun spits en vleugelspelers, en we kregen die met onze driemansdefensie moeilijk onder controle. In de tweede helft kregen we met invaller Scott weer greep op het middenveld."

Anderlecht kreeg vaak de kritiek te horen al zou het team vooral wedstrijden winnen dankzij hun fysieke kracht en gestalte. "Wij hebben een fysiek sterk team, ja, maar dat heb je nu eenmaal nodig. We spelen inderdaad vaak op het randje van het toelaatbare. Maar we hebben vooral een team dat kwaliteiten heeft op alle vlakken", aldus Kums.

Anderlecht domineerde het tornooi van bij de aanvang. In de poulewedstrijden vernederde het AA Gent met 0-8 en versloeg het Tottenham met 0-2. Ook Sporting Lokeren werd met 0-7 afgestraft. In de halve finale ondervonden de troepen van trainer Kums meer weerstand. Germinal Beerschot hield lange tijd gelijke tred, maar werd toch met 1-2 naar huis gestuurd.

Mohamed Soumare, de Anderlecht-spits die bekend werd via het VRT-programma Studio 1, werd weinig verrassend topscorer van het tornooi. De spits met Guineese roots scoorde maar liefst 8 keer.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.