Polak en Tsjechië verliezen van Portugal

WOENSDAG, 11 JUNI 2008, 20:01 - Sporzafanaat

Tsjechië heeft zijn tweede wedstrijd op het EK 2008 verloren met 1-3 van Portugal. De Portugezen klommen via Deco al snel op voorsprong, maar het antwoord van de Tsjechen volgde niet veel later via Sionko.

Een 1-1 score was dan ook de stand bij de rust. In de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 63ste minuut scoorde Cristiano Ronaldo de 1-2. Tsjechië kon zich niet meer herstellen van deze opdoffer en in de slotminuten legde Quaresma de 1-3 einduitslag vast.

Jan Polak speelde, net zoals tegen Zwitserland, de volledige wedstrijd. In de eerste helft pakte Polak een gele kaart na een fout op Pepe. Stanislav Vlcek viel in de 68ste minuut in voor Matejovsky en had al bijna meteen succes. De spits kon net niet bij een teruggelegde bal: weg kans. Daniël Zitka kwam niet in actie.