"We maken uitstekende reclame voor Anderlecht"

ZATERDAG, 14 JUNI 2008, 13:10 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Morgenavond staan Tsjechië en Turkije tegenover elkaar met als inzet een plaats in de kwartfinale. Het Nieuwsblad ging alvast de sfeer opsnuiven bij de Anderlechtspelers in het Tsjechische kamp.


"We hebben alles nog in eigen handen", blikt Jan Polak vooruit. "Als we spelen zoals tegen Portugal moet het lukken. Het is wel de bedoeling na 90 minuten te winnen. De strafschoppen moeten we vermijden." In de eerste wedstrijd tegen Zwitserland gaf Tsjechië maar een bleke indruk. "Tegen Portugal gingen we al meer voor de aanval en dat zal tegen Turkije niet anders zijn. We moeten winnen", aldus Polak.

Stanislav Vlcek mocht tot zijn eigen verbazing al twee keer invallen tijdens dit EK: 7 minuten tegen Zwitserland en 22 minuten tegen Portugal. "Die tweede ronde zou het geluk hier compleet maken", kraait de 12-voudige international van de pret. "Ik vind het al fantastisch wat ik meemaak. Ik dank alles aan Anderlecht. Rond Nieuwjaar was ik nog een nobody, nu sta ik hier op het EK. De naam Anderlecht doet in Tsjechië nog altijd een belletje rinkelen. Het feit dat ik elke wedstrijd speelde, heeft de bondscoach zeker overtuigd om mij op te roepen. Dank u, Anderlecht."

Misschien vindt Anderlecht het niet zo leuk dat Tsjechië de kwartfinale haalt. De kans is dan namelijk groot dat de drie Tsjechen nog een groter deel missen van de paarswitte voorbereiding op volgend seizoen. "Zeg maar dat ze zich niet ongerust maken", aldus Daniël Zitka die nog niet in actie kwam op het EK. "Ik train hier elke dag heel goed en beschouw dat als een voorbereiding op het volgende seizoen. Dit is geen vakantie. Ik zal er staan. Net als Polak en Vlcek. Door hier te zijn, maken we uitstekende reclame voor Anderlecht."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.