Na Tsjechië nu ook Polen uitgeschakeld

MAANDAG, 16 JUNI 2008, 22:36 - Sporzafanaat

Polen heeft vanavond met 0-1 verloren van Kroatië en is daardoor, net zoals Tsjechië gisteren, uitgeschakeld op het EK 2008. Het team van Leo Beenhakker eindigt als laatste in groep B met slechts één punt.

Klasnic scoorde kort na rust het enige doelpunt uit de wedstrijd. Voldoende voor Kroatië om zich te kwalificeren voor de kwartfinales. Verdediger Marcin Wasilewski vervolledigde de match zonder een gele kaart.

Nu dat Polen en Tsjechië beiden zijn uitgeschakeld op het Europees Kampioenschap 2008, verdwijnen ook alle Anderlechtspelers vroegtijdig uit het toernooi.

Jan Polak (Tsjechië) en Marcin Wasilewski (Polen) kwamen van de Anderlechtspelers met 270 speelminuten het meest in actie op het EK. Stanislav Vlcek (Tsjechië) mocht twee keer invallen en speelde in totaal 35 minuten. Reservedoelman Daniël Zitka (Tsjechië) kwam helemaal niet in actie.