Jacobs gaat nieuwe keepershiërarchie invoeren

DINSDAG, 24 JUNI 2008, 21:37 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Morgen hervat Anderlecht de veldtrainingen. Coach Ariël Jacobs tekende onlangs bij en is klaar voor een nieuw seizoen. "We beginnen weer vanaf nul en iedereen zal zijn kans krijgen", vertelt hij in Le Soir.


"Ik voel niet meer of minder druk. De enige verschillen zijn dat we nu over meer evenwicht beschikken in de groep en dat we bij de start geen 13 punten achterstand zullen hebben zoals in januari het geval was", aldus Jacobs.

Zo goed als alle posities zijn ondertussen dubbelbezet, maar in de aanval heeft Jacobs minder keuzemogelijkheden. "Het klopt dat ik overal een overvloed aan opties heb behalve in de aanval. Een extra aanvaller zou ideaal zijn. Maar ik panikeer niet. Ik wil eerst zien wat Suarez en Kanu ons kunnen bijbrengen vooraleer het profiel te bepalen van het soort spits dat we nog nodig hebben."

Jacobs is ook van plan een duidelijke hiërarchie bekend te maken onder de doelmannen. "Begin vorig seizoen was alles heel duidelijk. Zitka was nummer 1, Proto 2 en Schollen 3. Intussen is het verschil tussen de drie heel wat kleiner geworden. De keepers hebben mij dan ook om duidelijkheid gevraagd en dat begrijp ik. De nieuwe hiërarchie zal bekend zijn voor het begin van het kampioenschap."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.