Rnic: "Anderlecht is een grote naam in Servië"

DONDERDAG, 26 JUNI 2008, 15:36 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Nemanja Rnic, de nieuwe rechtsback van Anderlecht, voelt zich al goed thuis in het Astridpark. "Je voelt dat Sporting een hele professionele club is", vertelt de Serviër in de krant La Dernière Heure.


"Mijn ploegmaats hebben me heel goed ontvangen. Spelers als Van Damme en Proto kwamen meteen praten en ook met de trainer had ik al een informeel gesprek. Arnold Kruiswijk ken ik trouwens van het beloften-EK van vorig jaar. Het is ook goed dat ik in Servië wat Engels heb geleerd. Anderlecht verplicht mij ook om Frans te leren, maar dat zie ik volledig zitten", zegt Rnic.

La Dernière Heure vroeg Rnic ook naar zijn belangrijkste kwaliteiten. "Mijn hoofdkwaliteiten zijn mijn technisch gevoel, mijn fysiek en mijn kopspel. Ik heb geen schrik om mijn verantwoordelijkheden te nemen. Mijn voorkeurspositie is de rechtsback, maar ik kan ook centraal uit de voeten."

Rnic zal bij Anderlecht de concurrentie aangaan met Wasilewski. "Ik heb hem aan het werk gezien op het EK en het is een hele goeie speler. Maar het is veel te vroeg om me met hem te vergelijken. Ik zou hier graag de titel winnen en deelnemen aan de groepsfase van de CL."

De Champions League is overigens de hoofdreden waarom hij naar Anderlecht is gekomen. "Maar Lovre en Jestrovic hebben me ook niks dan goeds gezegd over Sporting. Mijn eerste indrukken hier sterken me in mijn keuze. Anderlecht is een grote naam in de ogen van Servische spelers. Nu begrijp ik ook waarom."

Bron: La Dernière Heure / Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.