Peersman: "Broos moet voor mij kiezen"

WOENSDAG, 26 MEI 2004, 12:10 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Tristan Peersman, die zaterdag misschien in het doel van de Rode Duivels staat tegen Nederland, eist dat hij de nummer één wordt als doelman van Anderlecht. "Broos moet nu voor mij kiezen", aldus Peersman.


De kersverse vader kreeg dit seizoen pas zijn kans nadat Daniel Zitka geblesseerd was uitgevallen. Maar ook dat maakt geen indruk op Peersman: "Als ik twee jaar geleden niet geblesseerd was geraakt, had Anderlecht wellicht nooit Zitka moeten kopen."

"De trainer beslist uiteraard, maar voor mij zou de keuze simpel zijn. Ten eerste ben ik Belg. Dat zou toch in mijn voordeel moeten spelen! Iedereen klaagt dat bij de Belgische topclubs op sleutelposities buitenlanders staan. Nu heeft Anderlecht een volwaardige doelman, en dan zou ik weer naar de bank moeten?"

"Ten tweede is er mijn leeftijd. Anderlecht kan nog 10 à 12 jaar met mij verder. Pas op, ik maak me niet makkelijk druk om een basisplaats. Maar als ik volgend seizoen bij Anderlecht niet speel, zal die beslissing toch heel gegrond moeten zijn. Is dat niet het geval, dan zal ik over bepaalde dingen toch eens goed moeten nadenken."



anderlecht-online forum