Polak: "Dit jaar kampioen worden"

DONDERDAG, 10 JULI 2008, 10:47 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Jan Polak sloot deze week weer aan bij de groep. Het heeft even geduurd vooraleer de uitschakeling op het EK verteerd was. "Ik kan je verzekeren, ik heb nachtmerries gehad van die wedstrijd", aldus Polak.


"We hebben die uitschakeling aan onszelf te wijten omdat we geen negentig minuten geconcentreerd voetbalden. Daarom kon Turkije nog met 2-3 winnen in de allerlaatste minuut. Nu wil ik het vergeten, want het mag geen invloed hebben op mijn spel bij Anderlecht", zegt Polak in Het Nieuwsblad.

De Tsjech wil zich nu met Anderlecht volledig op de titel richten. "Vorig jaar heb ik veel moeite gekend om me aan te passen aan mijn nieuwe omgeving. Bovendien werd ik ook voortdurend aangesproken over mijn moeilijke integratie. Dat werkte mij behoorlijk op de zenuwen. Maar nu voel ik mij hier opperbest. En ik heb één grote ambitie: dit jaar met Anderlecht kampioen worden. Ik heb nog nooit een kampioenstitel gewonnen. Het wordt dus de hoogste tijd."

Na het EK was er interesse van Shakhtar Donetsk voor Polak, maar de middenvelder wees het riante bod af. "De interesse van Shakhtar Donetsk was inderdaad erg concreet", aldus Polak. "Via mijn manager hebben we ook even onderhandeld. Op sportief vlak was ik wel gecharmeerd door de interesse van Shakhtar."

"Op persoonlijk vlak zag ik Oekraïne echter niet zitten. Het leven daar is totaal anders dan in West-Europa en de verplaatsingen zijn er zo ver dat je constant weg bent van huis. Ik voel me bovendien goed in Brussel", besluit de Tsjech.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.