Peersman: "Waarom zou ik geen titularis worden?"

MAANDAG, 31 MEI 2004, 16:33 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Tristan Peersman keepte zich zaterdag tegen Nederland aardig in de kijker. "Ik ga met een supergevoel de vakantie in", zegt de Anderlecht-keeper.


"Het schot van Sneijder was eigenlijk niet zo moeilijk. Wel naar de hoek maar ik werd niet gehinderd bij het positie kiezen. En die kopbal kwam zó snel... Die was best moeilijk. Ik moest rekenen op mijn reflexen. Ik heb mijn job gedaan, zoals ik altijd probeer te doen."
"Maar als keeper ben je ook afhankelijk van de rest van het team. Organisatorisch zat het erg goed in elkaar en dat was het belangrijkste van de match."

Bij Anderlecht moet Peersman met Daniel Zitka strijden voor de plaats onder de lat. Hypothekeert dat zijn kansen als Rode Duivel niet?
"Ik snap niet waarom ze in België altijd zo redeneren", zegt Peersman geïrriteerd en zelfverzekerd. "Als je Belgisch international bent, zou ik niet weten waarom ik die titularisplaats niet zou krijgen bij Anderlecht."
"Bij Anderlecht heb ik aanpassing nodig gehad door mijn blessures, bij de Rode Duivels ligt dat anders. Het is gewoon makkelijker als je vertrouwen krijgt. De bondscoach weet waar ik voor sta."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.