Sterkhouders van Lierse niet naar Anderlecht

ZATERDAG, 4 JULI 2015, 22:41 - Thipaschra
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Kasmi en El Messaoudi gaan op huurbasis naar Standard, en Traoré is op weg naar Reims. Drie van de sterkhouders van het gedegradeerde SK Lierse verlaten de club. Ondanks eerdere berichten gaat geen van hen dus naar Anderlecht. Ook Bensebaini niet, al had hij een aanbieding van paars-wit op zak.

Voor de 23-jarige Hamari Traoré was de interesse van RSC Anderlecht het meest concreet, zo raakte enkele weken geleden al bekend. De Malinees-Franse vleugelverdediger werd beschouwd als een toekomstgerichte piste om de concurrentie op de rechtsachter aan te gaan met Anthony Vanden Borre, ook al omdat het er naar uitzag dat Maxime Colin afgeserveerd zou worden.
Maar Traoré komt dus niet naar Anderlecht. Het Laatste Nieuws maakte vandaag bekend dat hij via de Wet van 1978 zijn contract heeft verbroken en op weg is naar de Franse eersteklasser Reims.
Inderdaad, hetzelfde Reims dat concrete interesse heeft getoond voor Guillaume Gillet, vorig seizoen uitgeleend aan Bastia en voorlopig weer gewoon deel uitmakend van de Anderlechtse A-kern.

Geen Traoré dus volgend seizoen in het Astridpark, en ook geen Faysel Kasmi of Ahmed El Messaoudi, twee andere en nog jongere talenten van Lierse. Standard huurt beide negentienjarigen het volgende seizoen en heeft ook een aankoopoptie bedongen, zo weet nog Het Laatste Nieuws.
In hoeverre er concrete interesse van Anderlecht was voor de middenvelder en centrale verdediger is niet duidelijk, maar eerder dit weekend meldden een aantal voetbalwebsites dat beiden Lierse zouden verlaten en wellicht naar Anderlecht zouden trekken.
Niet dus. Het is Luik geworden.

En ook een vierde speler van het Lierse van vorig seizoen trekt niet naar Anderlecht: Ramy Bensebaini. Na een jaartje op huurbasis bij Lierse SK kreeg hij drie aanbiedingen, zo zegt de speler zelf in de Algerijnse pers: "Eentje van Anderlecht, van een Zwitserse club en van Montpellier. Ik sprak erover met mijn voorzitter bij mijn club Paradou. Op zijn advies heb ik dan mijn keuze gemaakt."
"Mijn teamgenoten bij de nationale ploeg vertelden me dat Montpellier kansen geeft aan de jeugd", aldus de 20-jarige Bensebaini. "Bovendien is de Franse competitie sterker dan de Belgische."
 



anderlecht-online forum