Nieuws met tag "Transfers"


 30-03-2023 

Tenerife legt Dauda definitief vast

Tenerife legt Dauda definitief vast

Anderlecht lijkt verlost van een overbodige speler. Mohammed Dauda (25) speelt op huurbasis in de Spaanse tweede klasse bij Tenerife. Ondanks zijn blessureleed lijken de Spanjaarden in Dauda te geloven. Ze zouden al tot een akkoord zijn gekomen met Anderlecht om de aankoopoptie te lichten. Lees verder »


Aanvaller Ludogorets heeft interesse Anderlecht gewekt

Aanvaller Ludogorets heeft interesse Anderlecht gewekt

De Ghanese website Sports World Ghana meldt dat Anderlecht interesse toont in Bernard Tekpetey van Ludogorets. Vooral coach Brian Riemer zou erg gecharmeerd zijn door de 25-jarige flankaanvaller. Riemer ziet in hem een vervanger voor Francis Amuzu mocht deze in de zomer vertrekken. Lees verder »
 29-03-2023 

Contract met kledingsponsor Joma loopt deze zomer af

Contract met kledingsponsor Joma loopt deze zomer af

Er was heel wat om te doen drie jaar geleden toen RSC Anderlecht stopte met Adidas als kledingsponsor en voor Joma ging. Ondertussen blijkt dat wel een succes te zijn, vooral omdat Joma de clubkleuren trouw blijft bij de shirts. Het contract met Joma loopt deze zomer. Lees verder » 27-03-2023 


 23-03-2023 

Verbruggen nu ook in beeld bij Real Madrid

Verbruggen nu ook in beeld bij Real Madrid

Nadat de voorbije dagen al interesse van Manchester United en Liverpool bekendraakte, wordt Bart Verbruggen nu ook gelinkt aan Real Madrid. Volgens Defensa Central zoekt de Koninklijke een nieuwe tweede doelman. Verbruggen zou sportief voldoen en niet te duur zijn. Lees verder »Franse winger van Villareal in beeld

Franse winger van Villareal in beeld

De Franse sportkrant L'Équipe noemt Anderlecht als één van de clubs die interesse tonen in Haissem Hassan. Dat is een 21-jarige Fransman die momenteel uitkomt voor Villareal B in de Spaanse tweede klasse. Hij speelt vooral als rechtsbuiten. Lees verder » 21-03-2023 

Out tot 2024, wat met aflopend contract?

Out tot 2024, wat met aflopend contract?

Yari Verschaeren verliet zondag het veld in Oud Heverlee Leuven, ondersteund en in tranen. Het verdict is zwaar, out tot 2024. Een half jaar later verloopt zijn contract. Er staat RSC Anderlecht dus nog een moeilijke oefening te wachten, verlengen of gratis laten vertrekken in de zomer van 2024. Lees verder » 20-03-2023 

Liverpool scout Verbruggen

Liverpool scout Verbruggen

Volgens Turkse media was er een scout van Liverpool aanwezig tijdens de wedstrijd Oud Heverlee Leuven RSC Anderlecht. Hij zou er geweest zijn om Bart Verbruggen te scouten. Ook Manchester United zou de prestaties van de Nederlander van kortbij opvolgen.  Lees verder » 19-03-2023 


 17-03-2023 

Nigeriaanse jeugdinternational in beeld

Nigeriaanse jeugdinternational in beeld

De Italiaanse transfergoeroe Fabrizio Romano meldt dat Anderlecht de 17-jarige Nigeriaan Benjamin Fredrick op het oog heeft. Fredrick is een verdediger die met de Nigeriaanse U20 onlangs actief was op de Africa Cup U20. Lees verder » 16-03-2023 

Fredberg: "Geen deadline voor nieuw contract Slimani"

Fredberg:

De wintertransfer van Islam Slimani is een schot in de roos. Hij tekende voor een half jaar en de vraag stelt zich steeds luider of Anderlecht zijn contract moet verlengen. CEO Sports Jesper Fredberg laat zich echter niet opjagen. "Laat ons, los van alle emoties, kijken wat beide partijen op lange termijn willen." Lees verder »


"Lior wil nog twee tot drie jaar voetballen"

Sinds de komst van Brian Riemer is Lior Refaelov geen onbetwiste titularis meer. Eind dit seizoen loopt zijn contract bij Anderlecht af en de vraag 'wat dan?' stelt zich steeds luider. Hier en daar wordt geopperd dat Refaelov een trainersfunctie binnen Anderlecht kan opnemen, maar volgens zijn manager wil hij liefst nog enkele jaren voetballen. Lees verder » 13-03-2023 

"Natuurlijk wil ik dat hij blijft"

Islam Slimani, voorbije wintermercato aangekomen op Neerpede op de laatste transferdag als tweede keus. De spits heeft ondertussen wel al aangetoond dat hij "eerste keuze" verdiende, in zes wedstrijden scoorde hij vijf keer. Zijn contract loopt wel maar tot de zomer mét optie op nog een seizoen.  Lees verder »


 10-03-2023 

 09-03-2023 

Trebel niet meer in actie voor RSC Anderlecht

Trebel niet meer in actie voor RSC Anderlecht

Hoofdstuk nummer zoveel van de saga, Adrien Trebel, al lijkt het ook het allerlaatste te zijn. Het verhaal lijkt nu definitief ten einde te zijn voor de Fransman bij RSC Anderlecht. Brian Riemer liet eerst nog uitschijnen dat Trebel er tegen Villareal niet bij was door een blessure.  Lees verder »


 07-03-2023 

Nkaka: "Ik voel me de geest van Neerpede"

Nkaka:

Hoe zou het gaan met Aristote Nkaka? Een journalist van Het Nieuwsblad kwam hem onlangs toevallig tegen aan de poorten van Neerpede en ging met hem in gesprek. "Ik vroeg Gillet of ik bij hem en de Futures mocht meetrainen en ben heel dankbaar dat hij ja zei." Lees verder »


 24-02-2023 

Ilay Camara tekent profcontract tot 2025

Ilay Camara tekent profcontract tot 2025

Ilay Camara ziet zijn sterke prestaties bij de RSCA Futures beloond met een eerste profcontract. De 19-jarige speler heeft zijn lot tot 2025 aan Anderlecht verbonden. "Ondanks de interesse van andere clubs heeft Ilay beslist om zijn ontwikkeling verder te zetten bij RSCA en daar zijn we uiteraard heel tevreden mee", zegt Jean Kindermans. Lees verder » 23-02-2023 

Anderlecht scout linksback Qarabag

Anderlecht scout linksback Qarabag

Buitenlandse media melden dat Anderlecht straks een scout stuurt naar het Europese duel tussen AA Gent en Qarabag. Paars-wit zou Elvin Cafarquliyev, de linksback van Qarabag, in levende lijven willen bekijken. Lees verder »


 22-02-2023 

Fanboard deelt verslagen

Fanboard deelt verslagen

Verslagen van de fanboard zijn al een tijdje geleden, we schreven daar ook over, en kregen heel wat reacties. Vooral door de leden van de fanboard zelf. Zij hebben nu beslist om zelf de verslagen te delen want van de club uit komt er geen enkele info, ook de leden kunnen maar delen wat ze te horen krijgen.  Lees verder »


 20-02-2023 

Ebenezer Agyei tekent bij Westerlo

Ebenezer Agyei tekent bij Westerlo

Ebenezer Agyei heeft vandaag een contract voor 2,5 jaar getekend bij Westerlo. Begin januari maakte hij via Instagram bekend dat hij Anderlecht verlaat. Met Westerlo heeft hij nu dus een nieuwe club gevonden. Lees verder »


 17-02-2023 

Coucke: "Ik bespreek maandag alles met de fans"

Coucke:

Pairi Daiza opent opnieuw de deuren na een korte winterstop. Met betrekking tot dat onderwerp stond Marc Coucke de pers te woord, onvermijdelijk kreeg hij vragen over RSC Anderlecht. Coucke liet niet in zijn kaarten kijken: "Ik bespreek maandag alles met de supporters.". Lees verder »


"Steeds meer Anderlecht-fans ontdekken Futsal"

Vanavond om 21.15 uur ontvangt RSCA Futsal rode lantaarn Pibo Belizia in de Alfa Sun Indoor Arena, vijf dagen later reist Charleroi naar Roosdaal voor de tweede leg van de halve finale van de Belgische beker. Martin Baert, vader van sportief directeur Lieven Baert, noemt drie zaken die de club een enorme boost hebben gegeven. Lees verder »


 13-02-2023 

'Liverpool wil Verbruggen als toekomstige nummer één'

'Liverpool wil Verbruggen als toekomstige nummer één'

De Engelse krant The Sun meldt dat Bart Verbruggen helemaal bovenaan het verlanglijstje van Liverpool staat. De club houdt rekening met een vertrek komende zomer van Caoimhín Kelleher, de huidige tweede doelman. De Reds zien in Verbruggen de ideale vervanger, zo klinkt het. Lees verder »


Kara Mbodj traint bij de Futures

Kara Mbodj traint bij de Futures

De RSCA Futures, die zich dit weekend konden plaatsen voor de play-offs, mogen een oude bekende begroeten op training. De Senegalese verdediger Kara Mbodj (33) traint mee nu hij een vrije speler is. Een contract zit er volgens Het Laatste Nieuws niet in.  Lees verder »


 09-02-2023 

Anderlecht bij best verdienende clubs op transfermarkt

Anderlecht bij best verdienende clubs op transfermarkt

Het CIES Football Observatory publiceert vandaag een overzicht van de winst/verlies die clubs de voorbije vijf jaar boekten op de transfermarkt. In de ranking van clubs die het meest verdienden, staat Anderlecht op een 19e plaats. Het boekte in vijf jaar tijd maar liefst 75 miljoen euro winst op de transfermarkt. Lees verder »


 07-02-2023 

Vandeweghe: "Ik ken Verbeke niet als tiran"

Vandeweghe:

Het artikel in Humo over Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute beheerst intussen tal van sportmedia. De Morgen belde met sportjournalist Hans Vandeweghe voor wat duiding. Die zegt niet verbaasd te zijn over wat hij las over Vandenhaute. "Dit is het échte einde van Vandenhaute bij Anderlecht", voorspelt Vandeweghe. Lees verder »


 06-02-2023 

Slimani: "Ik wil langer blijven dan zes maanden"

Slimani:

Met een invalbeurt van twintig minuten debuteerde Islam Slimani vrijdag voor Anderlecht. Een grootse prestatie leverde hij nog niet, maar de Algerijn hoopt snel beslissend te zijn voor zijn nieuwe club. "Ik ben hier om doelpunten te maken", klonk het na afloop. Lees verder » 03-02-2023 

Van Combrugge wees zelf Nottingham af

Van Combrugge wees zelf Nottingham af

Het was Hendrik Van Combrugge zelf die besliste dat er geen transfer naar Nottingham Forrest kwam. Dat schrijft La Dernière Heure. De voorbije dagen werd hier en daar geopperd dat de transfer van Van Crombrugge samenhing met die van Harry Toffolo, maar dat klopt niet. Lees verder »


 02-02-2023 

Slimani morgen meteen in de kern

Slimani morgen meteen in de kern

Islam Slimani trainde vandaag voor het eerst mee bij Anderlecht. De spits is speelgerechtigd voor de wedstrijd van morgen en zal ook in de kern zitten. Dat gaf coach Brian Riemer aan op zijn persconferentie vanmiddag. "Maar starten is nog niet aan de orde." Lees verder »