Nieuws met tag "Transfers"


 23-05-2017 

Welke kernspelers vertrekken en wie blijft?

Welke kernspelers vertrekken en wie blijft?

Youri Tielemans vertrekt en ook Leander Dendoncker bezint zich eerstdaags over zijn toekomst. Hoe zit het met de rest van de spelersgroep? Wie zien we volgend jaar in het Anderlecht-shirt? Een overzicht van de potentiële vertrekkers en hun situatie.
  Lees verder »
"Deschacht vooral belangrijk voor kleedkamer"

Timmy Simons verlengde zijn contract bij Club Brugge met één seizoen maar zal, zo vertelde manager Vincent Mannaert, in het ideale scenario geen minuut spelen. Simons moet vooral in de kleedkamer zijn nut bewijzen. Is dit ook het scenario dat Anderlecht voor Olivier Deschacht in gedachten heeft? Lees verder »


Van Holsbeeck sprak met Clinton Mata

Van Holsbeeck sprak met Clinton Mata

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck had gisterenochtend een gesprek met Clinton Mata, de rechtsback van Charleroi. Ondanks het positieve gesprek, lijkt de kans klein dat Mata komt. Later op de dag verlengde Andy Najar immers zijn contract. Lees verder »


Drie redenen voor Najar om te blijven

Drie redenen voor Najar om te blijven

Andy Najar verlengde gisteren zijn volgend jaar aflopend contract bij Anderlecht tot 2020. Het Laatste Nieuws haalt drie redenen aan waarom het voor de Hondurees interessant is om zich langer aan paars-wit te verbinden. Lees verder »


Ontgoochelde Vanden Borre terug in België

Ontgoochelde Vanden Borre terug in België

Anthony Vanden Borre is terug op Belgische bodem. Gedegouteerd en vooral ontgoocheld over zijn Congolees avontuur. De wil bij Vanden Borre was groot, alleen dachten er zijn ploegmaats bij TP Mazembe er anders over. De kans bestaat dat hij zelfs niet meer terugkeert naar Congo.  Lees verder »


Tielemans vandaag richting Monaco

Tielemans vandaag richting Monaco

Youri Tielemans reist vandaag af richting Monaco. Hij zal er vandaag of morgen zijn medische tests afleggen om er finaal zijn contract te ondertekenen. Tielemans wou zelf dat alles zo vlug mogelijk geregeld werd met het ook op de wedstrijden van de Rode Duivels begin juni. Alles bij elkaar zou Anderlecht zo een 30 miljoen euro verdienen aan de transfer.  Lees verder »


Kums gisteren op Neerpede voor gesprekken

Kums gisteren op Neerpede voor gesprekken

Ook al klonk het gisterenmorgen nog dat er nog geen persoonlijke gesprekken waren met Sven Kums, in de namiddag kwam daar verandering. Kums bezocht Neerpede samen met zijn vader. Herman Van Holsbeeck heeft zijn bewondering voor Kums, die een verleden heeft bij Anderlecht, nooit weggestoken. Bovendien is hij voetbalbelg.  Lees verder » 22-05-2017 

Najar tekent bij tot 2020, Deschacht tot 2018

Najar tekent bij tot 2020, Deschacht tot 2018

Andy Najar zijn contract liep nog tot volgend seizoen. RSC Anderlecht maakte zonet bekend dat de Hondurees zijn verbintenis bij paars-wit verlengd heeft met 3 jaar, tot 2020 dus. Ook Oliver Deschacht doet er nog een seizoen bij en tekende een nieuw contract tot 2018. Lees verder »


Meer dan 25 miljoen euro voor Dendoncker

Meer dan 25 miljoen euro voor Dendoncker

RSC Anderlecht wil Leander Dendoncker nog één seizoen houden, de speler zelf is er nog niet helemaal uit. Een transfer naar het buitenland blijft dan ook tot de mogelijkheden behoren. Paars-wit is niet van plan Dendoncker zomaar te laten gaan. "Leander zal meer opbrengen dan Tielemans", liet Van Holsbeeck optekenen.  Lees verder »


Van Holsbeeck: "Tuurlijk intresseert Kums ons"

Van Holsbeeck:

Over het algemeen speelt RSC Anderlecht verstoppertje in verband met zijn transfers. Maar deze middag gaf general manager Herman Van Holsbeeck toe dat ze de piste Sven Kums bekijken. "Persoonlijk hebben we nog geen contact gehad met Kums, maar we gaan wel na of hij het ziet zitten om eventueel naar Anderlecht te komen." Lees verder »


"Amrabat kost vier à vijf miljoen euro"

Naast Sven Kums valt ook de naam van Sofyan Amrabat als potentiële opvolger voor Youri Tielemans. De 20-jarige middenvelder van Utrecht geniet ook interesse van Feyenoord en Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, vreest dat Amrabat vrij duur uitvalt voor de Rotterdammers. Lees verder »


Kums als vervanger van Tielemans?

Kums als vervanger van Tielemans?

Dat Youri Tielemans de club verlaat, staan nu quasi vast. In de loop van de week zal er gecommuniceerd worden over zijn nieuwe bestemming. Anderlecht zit inmiddels niet stil en zoekt naar een vervanger. De naam van Sven Kums weerklinkt in de wandelgangen. Lees verder »


Anderlecht bijna akkoord met Onyekuru

Anderlecht bijna akkoord met Onyekuru

Het is Anderlecht menens om Henry Onyekuru binnen te halen. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht bijna een akkoord op zak met de speler zelf. Met zijn club Eupen wordt het moeilijker onderhandelen. Lees verder » 21-05-2017 

Van Holsbeeck: "Tielemans vertrekt eind deze week"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck bevesigde na de wedstrijd nog eens dat Youri Tielemans Anderlecht verlaat. Een overeenkomst is er nog niet volgens de general manager, er moeten nog enkele punten en komma's juist gezet worden. Maar de middenvelder zou tegen het einde van de week vertrekken. Naar waar wou hij echter nog niet kwijt al gaf hij wel toe dat AS Monaco de club was die toonde dat het Tielemans echt wil.  Lees verder »
 20-05-2017 

Nuytinck en Obradovic kunnen verlengen

Nuytinck en Obradovic kunnen verlengen

Anderlecht wil de contracten van Bram Nuytinck en Ivan Obradovic openbreken. Deze laatste kan ook rekenen op een loonsverhoging. Nuytinck ligt nog tot 2018 onder contract en geniet interesse van verschillende clubs. René Weiler wil hem echter niet kwijt.  Lees verder »


Anderlecht gaat voor haalbare Onyekuru

Anderlecht gaat voor haalbare Onyekuru

Het Nieuwsblad en La Dernière Heure pakken vandaag uit met het nieuws dat Anderlecht, net als Club Brugge, de jacht geopend heeft op Henry Onyekuru. Met een potentiële transferprijs van vijf miljoen euro is de spits van Eupen zeker haalbaar. Lees verder »Interesse in Nederlander Amrabat

Interesse in Nederlander Amrabat

Volgens Voetbal International toont Anderlecht belangstelling voor Sofyan Amrabat, een 20-jarige centrale middenvelder van FC Utrecht. Ook Nederlands kampioen Feyenoord en RB Leipzig, de nummer twee uit Duitsland, zijn gecharmeerd door de tweevoudige Marokkaanse international. Lees verder » 19-05-2017 

"Beter dat Najar blijft"

Andy Najar kwam deze play-offs niet meer in actie door een blessure. De Hondurees ligt nog tot 2018 onder contract bij paars-wit. "Zowel wij als club als hij als speler zitten in een zwakke onderhandelingspositie na zijn blessure. Het lijkt ons dan ook voor beide partijen beter dat hij blijft bij Anderlecht", aldus Van Holsbeeck.  Lees verder »


Bologna toont interesse in De Maio

Bologna toont interesse in De Maio

Sebastian De Maio wordt momenteel nog verhuurd aan Fiorentina. Maar een toekomst heeft hij daar niet echt. Ook bij Anderlecht niet. Maar er is een uitweg. Het Italiaanse Bologna, momenteel vijftiende in de Serie A, toont interesse om De Maio definitief over te nemen.  Lees verder » 18-05-2017 

Verschillende scouts aanwezig op Mambourg

Verschillende scouts aanwezig op Mambourg

Er zullen vanavond verschillende scouts aanwezig zijn tijdens de wedstrijd tegen Charleroi, uit zowel binnen- en buitenland. Ondermeer Norwich, Fulham, Gent, Westerlo en Genk zijn vertegenwoordigd. Ook Manchester United stuurt een afgevaardigde. De bondscoach van Algerije komt Sofiane Hanni bekijken. Lees verder » 17-05-2017 

"Ik had net zo vaak kunnen scoren als Teodorczyk"

Hamdi Harbaoui kijkt morgen opnieuw zijn moederclub Anderlecht in de ogen. Bij Charleroi toont de Tunesiër dat hij nog steeds een killer voor doel is, maar volstaat dit voor een tweede kans bij Anderlecht? "Als ik terugkeer, wil ik een goed gesprek met Weiler." Lees verder »


Lambrecth traint eerste keer in Anderlecht

Lambrecth traint eerste keer in Anderlecht

Dylan Lambrecth trainde gisteren een eerste keer mee bij (de beloften van) Anderlecht. De spits kwam in januari over van FC Luik en werd meteen uitgeleend aan Roeselare. Dat West-Vlamingen verbraken vorige week het huurcontract en dus sluit Lambrecth het seizoen af in Anderlecht. Lees verder »
 16-05-2017 

Zulte-Waregem denkt opnieuw aan Deschacht

Zulte-Waregem denkt opnieuw aan Deschacht

Olivier Deschacht is dit seizoen einde contract bij Anderlecht. Van een contractverlening is vooralsnog geen sprake. Coach van Zulte-Waregem, Francky Dury, ziet in Deschacht de ideale versterking. Vorige zomer was er ook al interesse aan de Gaverbeek voor de 36-jarige verdediger.  Lees verder »