Nieuws met tag "Transfers"


 09-05-2021 


 07-05-2021 

Officieel: Lawrence naar Toronto

Officieel: Lawrence naar Toronto

Na nog geen anderhalf jaar is Kemar Lawrence alweer weg bij Anderlecht. Anderlecht en Toronto FC maakten zopas de transfer van de Jamaicaanse linksback bekend. Lawrence tekent bij de MLS-club een contract tot 2024. Lees verder »


Derde jeugdtalent tekent tot 2024

Derde jeugdtalent tekent tot 2024

Ook Nassim Azaouzi tekent een profcontract tot 2024 bij RSC Anderlecht. Hij maakt deel uit van het Purple Talents-programma waar hij school en voetbal combineert. Azaouzi begon als centrale verdediger maar bij de U13 maakt hij de switch naar diepe spits.  Lees verder »


RSC Anderlecht zet zinnen terug op Steppe

RSC Anderlecht zet zinnen terug op Steppe

RSC Anderlecht is op zoek naar een derde doelman. Hendrik Van Crombrugge wordt de nummer 1 volgend seizoen en Bart Verbruggen de nummer twee. Timon Wellenreuther mag vertrekken en nu komt Kenny Steppe terug in beeld als derde doelman.  Lees verder » 06-05-2021 

Ook Ethan Butera tekent tot 2024

Ook Ethan Butera tekent tot 2024

Meer heuglijk nieuws vanop Neerpede, Ethan Butera tekende zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht tot 2024. Zo blijft de club inzetten op de jeugd om hen alle kansen te geven. Butera is net als Durantville een Purple Talent. Lees verder »


Concurrentie voor Nmecha zwelt aan

Concurrentie voor Nmecha zwelt aan

Steeds meer clubs uit de Bundesliga en de Premier League krijgen Lukas Nmecha in het vizier. De belangstelling wordt groter", verneemt Het Laatste Nieuws in de omgeving van de spits. "Het gaat om kapitaalkrachtige clubs." Namen worden er niet genoemd. Lees verder »


Jonge Amerikaan Otasowie in beeld

Jonge Amerikaan Otasowie in beeld

Volgens de Britse krant The Telegraph toont Anderlecht belangstelling voor Owen Otasowie. Dat is een 20-jarige centrale middenvelder die momenteel uitkomt voor Wolverhampton. Paars-wit zou hem komend seizoen willen huren. Lees verder » 05-05-2021 

Duranville tekent bij tot 2024

Duranville tekent bij tot 2024

Julien Duranville heeft bij RSC Anderlecht zijn eerste profontract getekend. Duranville doorliep alle jeugdploegen bij paars-wit waar hij al sinds zijn zevende aangesloten is. Nu tekent hij dus zijn eerste profcontract tot 2024. Lees verder »
 04-05-2021 

Refaelov moet alleen trainen

Refaelov moet alleen trainen

Het gaat van kwaad naar erger bij Lior Refaelov bij Antwerp. Het Laatste Nieuws weet dat de middenvelder nu zelfs niet meer mag meetrainen met de A-kern. De komende weken zal hij individueel zijn conditie onderhouden. Afgelopen weekend vernam VTM al dat Refaelov niet meer welkom was op wedstrijden. Lees verder »
Geen Kukharevych en Mbokani door slechte data

Geen Kukharevych en Mbokani door slechte data

Anderlecht trok in januari een streep door de transfer van Mykola Kukharevych omdat zijn fysieke testen niet goed waren. Dat laat Peter Verbeke verstaan in zijn interview met De Morgen. Ook Dieumerci Mbokani zal niet komen omdat zijn cijfers niet bij Anderlecht passen. Lees verder »


Zo werkt het nieuwe scoutingssysteem

Zo werkt het nieuwe scoutingssysteem

Sinds afgelopen zomer worden de inkomende transfer niet langer aangereikt door makelaars of een enthousiaste voorzitter, maar door de nieuwe scouting. Sportief directeur Peter Verbeke zette een uitgebreid datagestuurd systeem op potten. In een gesprek met De Morgen vertelt licht hij het systeem toe. Lees verder »


'Anderlecht wil Lorient-middenvelder Abergel'

'Anderlecht wil Lorient-middenvelder Abergel'

De Franse website Le 10 Sport schrijft dat Anderlecht zich wil versterken met Laurent Abergel, een 28-jarige middenvelder van Lorient. Lorient haalde Abergel twee jaar geleden weg bij Nancy. Hij presteert er zo goed dat zijn marktwaarde sindsdien gestegen is van 900.000 euro naar 2,5 miljoen euro. Lees verder »


Contractverlenging voor Leoni en Lissens?

Contractverlenging voor Leoni en Lissens?

Anderlecht heeft de optie in het contract van Lucas Lissens gelicht. Dat meldt La Dernière Heure. De verdediger ligt nu onder contract tot medio volgend jaar. Paars-wit wil het contract echter voor langer openbreken. Ook Theo Leoni (foto), in juni einde contract, mag zich aan een verlengde overeenkomst verwachten, aldus de krant. Lees verder »


16-jarige Mutuameno naar Antwerp

16-jarige Mutuameno naar Antwerp

Lincoln Mutuameno Catxabala verlaat Anderlecht voor Antwerp. De 16-jarige Mutuameno maakt dit seizoen deel uit van de U16 van paars-wit. In het verleden speelde hij voor KV Mechelen. Lees verder »


Wellenreuther uit en Steppe in?

Wellenreuther uit en Steppe in?

Volgens de Waalse krant Sudpresse wordt Bart Verbruggen volgend seizoen de tweede doelman na Hendrik Van Crombrugge. Dat betekent dat Timon Wellenreuther zakt naar plek drie in de pikorde. Dat ziet de Duitser wellicht niet zitten en dus dringt een vertrek zich op. Lees verder »


Verschaeren talmt met contractverlenging

Verschaeren talmt met contractverlenging

RSC Anderlecht wacht nog altijd vol ongeduld op de handtekening van Yari Verschaeren. Zijn huidig contract loopt tot 2022. Financieel lijkt er zich geen probleem te vormen het is vooral sportief dat Verschaeren extra garanties wil.  Lees verder »


Anderlecht wil Bruun Larsen nog een seizoen huren

Anderlecht wil Bruun Larsen nog een seizoen huren

Jacob Bruun Larsen speelt momenteel op huurbasis bij RSC Anderlecht. Een aankoopoptie is er niet. Vincent Kompany gaf dit weekend nog aan dat het geloof altijd gebleven is in de aanvaller. Het is dus niet verwonderlijk dat de club hem nog een seizoen wil huren.  Lees verder » 03-05-2021 

Lawrence op weg naar Toronto FC

Lawrence op weg naar Toronto FC

Kemar Lawrence is op weg naar de uitgang bij Anderlecht. De Jamaicaan trekt zo goed als zeker naar Toronto FC in de Amerikaanse MLS-competitie. Volgens sommige bronnen is er al een akkoord, maar paars-wit spreekt dat tegen. Lees verder »


Anderlecht volgt Zweedse rechtsback

Anderlecht volgt Zweedse rechtsback

Verschillende Zweedse media melden de verregaande interesse van RSC Anderlecht in Alexander Jallow. De 23-jarige rechtervleugelverdediger komt momenteel uit voor Göteborg waar hij nog tot 2023 onder contract ligt. Lees verder »


"Champions League zal mijn beslissing beïnvloeden"

Zolang niets zeker is zal er veel inkt blijven vloeien over de toekomst van Lukas Nmecha, gisteren opnieuw goed voor het eerste doelpunt tegen Club Brugge. Een beslissing heeft hij nog niet genomen al geeft hij wel toe dat een Champions League-ticket die kan beïnvloeden.  Lees verder »


Ajax-coach komt wellicht naar Anderlecht

Ajax-coach komt wellicht naar Anderlecht

Craig Bellamy maakte de overstap van de RSC Anderlecht-beloften naar de A-kern om het vertrek van Nicolas Frutos op te vangen. RSC Anderlecht praat met Ajax-jeugdcoach Robin Veldman om Bellamy op te volgen als beloftecoach.  Lees verder » 02-05-2021 

Verbruggen en Debast debuteren

Verbruggen en Debast debuteren

Vincent Kompany liet tijdens de eerste wedstrijd van de Champions' play-offs twee nieuwe jongeren debuteren. Bart Verbruggen begon verrassend in doel en deed het prima. In de toegevoegde tijd mocht ook Zeno Debast zijn eerst minuten maken in het A-elftal. Lees verder »
 29-04-2021 

Toloba twaalfde dame die bijtekent

Toloba twaalfde dame die bijtekent

Een dag na elf ploegmaats heeft ook Mariam Toloba haar contract bij Anderlecht verlengd. Zo zijn er al twaalf speelsters van de damesploeg voor volgend seizoen bekend. De nieuwe coach Johan Walem kan zijn ploeg beginnen bouwen. Lees verder »
Verbeke: "Kritiek van Antwerp is bizar"

Verbeke:

Zoals velen begrijpt ook Peter Verbeke de kritiek van Antwerp niet als zou Anderlecht onethisch en onsportief gehandeld hebben bij het aantrekken van Lior Refaelov. "Op 8 april hebben we Antwerp zelfs ingelicht. Wat dom was, want zo verzwakten we onze positie. Maar ik wilde volgens de regels spelen", zegt hij in Het Nieuwsblad. Lees verder »


Verbeke: "Mbokani geen optie voor ons"

Verbeke:

De kans is erg klein dat Dieumerci Mbokani zijn ploegmaat Lior Refaelov van Antwerp naar Anderlecht volgt. In Het Nieuwsblad geeft sportief manager Peter Verbeke aan toe dat Anderlecht informeerde bij Mbokani's makelaar, maar daar lijkt het blij te bljiven. Lees verder »