Nieuws met tag "Transfers"


 21-01-2020 

Genk wil Thomas Didillon

Genk wil Thomas Didillon

Genk is  nog steeds op zoek naar een doelman, het heeft nu zijn oog laten vallen op Thomas Didillon. De doelman zelf zegt niet nee tegen een vertrek, alleen staan beide clubs nog ver van een akkoord. Genk wil Didillon huren, RSC Anderlecht wil enkel een definitieve verkoop.  Lees verder »




 20-01-2020 

Mbokani hint op terugkeer

Mbokani hint op terugkeer

Afgelopen woensdag greep Dieumerci Mbokani nog naast de Gouden Schoen, maar daar tilt de Congolees niet al te zwaar aan. Integendeel zelfs, Mbokani brandt op zijn 34e van ambitie. “Ik zou graag nog 4 à 5 jaar voetballen, en waarom niet bij Anderlecht”?, aldus Mbokani. Lees verder »


Officieel: Kums definitief naar Gent

Officieel: Kums definitief naar Gent

Anderlecht heeft een oplossing gevonden voor Sven Kums. Paars-wit bereikte vanavond een akkoord met AA Gent over een definitieve transfer vanaf 1 juli. Voor de rest van het seizoen blijft Gent de middenvelder huren van Anderlecht. Lees verder »


Keert Teodorczyk terug naar Anderlecht?

Keert Teodorczyk terug naar Anderlecht?

Ook al zei Vincent Kompany dat hij eerst naar de eigen jeugd kijkt, toch is de kans groot dat Anderlecht nog een extra spits haalt deze winter. Of dat is toch de intentie. De naam die volgens Het Nieuwsblad momenteel het meest genoemd wordt, is die van Lukasz Teodorczyk. Lees verder »



 19-01-2020 

"Extra spits? We geloven in onze eigen talenten"

Na de wedstrijd tegen Club Brugge sprak Vincent Kompany nog eens met de pers. Kompany was teleurgesteld met het resultaat, maar aangenaam verrast door de prestatie van Antoine Colassin. De Anderlecht-aanvoerder gaf ook zijn visie over de huidige transferstilte. Lees verder »



 18-01-2020 

Officieel: Chipciu tekent bij Cluj

Officieel: Chipciu tekent bij Cluj

CFR Cluj heeft officieel bekend gemaakt dat Alexandru Chipciu de rangen komt versterken. De middenvelder verlaat Anderlecht en vervoegt zijn nieuwe teammaats op stage in Zuid-Spanje. "Ik had betere aanbiedingen uit Turkije, maar Cluj is het perfecte team voor mij", zo vertelt hij. Lees verder »


Guidetti tekent bij Hannover

Guidetti tekent bij Hannover

De Zweed John Guidetti verhuist van Alaves naar Hannover 96. Dat maakte deze laatste club officieel bekend. Sommige websites linkten Guidetti deze winter ook aan Anderlecht, al lijkt dat vooral gebaseerd op berichten van vorige zomer. Lees verder »


Adzic op weg naar Emmen

Adzic op weg naar Emmen

Anderlecht staat op het punt om een volgende speler uit te lenen. Volgens Het Nieuwsblad is Luka Adzic op weg naar Emmen. De nummer veertien uit de Eredivisie krijgt wel geen aankoopoptie. Anderlecht gelooft nog dat Adzic het in het Lotto Park kan maken. Lees verder »


Vanden Borre heeft contract getekend

Vanden Borre heeft contract getekend

Anthony Vanden Borre is officieel weer een Anderlecht-speler. Coach Frank Vercauteren vertelde op zijn persconferentie dat hij een aansluitingskaart getekend heeft en dus officiële wedstrijden kan spelen. De verdediger heeft momenteel een mini-contract.  Lees verder »



 17-01-2020 

Musona al in selectie, Sowah nog niet

Musona al in selectie, Sowah nog niet

Knowledge Musona maakt al deel uit van de wedstrijdkern van Eupen voor de partij van morgen tegen Charleroi. "Ik voel me goed en ben fit om te spelen", vertelt de Anderlecht-huurling op de website van Eupen. Lees verder »


Sowah en Musona naar KAS Eupen

Sowah en Musona naar KAS Eupen

Michael Verschueren heeft opnieuw twee overbodige spelers laten gaan: Musona en Sowah trekken naar KAS Eupen. Sowah werd definitief overgenomen, Musona wordt opnieuw uitgeleend. Beide spelers trokken al mee met de Oostkantonners op stage naar Qatar en lieten daar dus een goede indruk na. Lees verder »


Didillon weigert op de bank te zitten

Didillon weigert op de bank te zitten

Thomas Didillon weigert om zondag als tweede doelman op de bank te zitten tegen Club Brugge. Dat schrijft La Dernière Heure. De Franse keeper wil zo snel mogelijk vertrekken. Alleen zijn er erg weinig aanbiedingen momenteel. Lees verder »


AA Gent ziet wat in Roef

AA Gent ziet wat in Roef

Davy Roef staat in de belangstelling van AA Gent. De Buffalo's zien hem als een potentiële doelman voor volgend seizoen. Deze winter wilde Utrecht de doelman voor een half jaar huren, maar dat zag Anderlecht niet zitten. Paars-wit verkoopt deze maand liever Thomas Didillon. Lees verder »



 15-01-2020 


Chipciu laat Gaziantep vallen voor Cluj

Chipciu laat Gaziantep vallen voor Cluj

Een ommekeer in het transferdossier van Alexandru Chipciu. De Roemeen zal niet naar Gaziantep FK verhuizen, maar kiest voor Cluj in zijn vaderland. Ook al wacht hem daar een lager salaris. Dat meldt de Roemeense website Digisport. Lees verder »


Sowah definitief naar Eupen, Musona op huurbasis

Sowah definitief naar Eupen, Musona op huurbasis

Emmanuel Sowah zijn test bij Eupen is gunstig verlopen en verhuisd definitief naar de Oostkantons. Ook Knowledge Musona blijft bij Eupen zij het op huurbasis. Op die manier ziet RSC Anderlecht weer twee spelers vertrekken en dunt het de kern verder uit.  Lees verder »



 14-01-2020 

'Sheffield plant bod op Cobbaut'

'Sheffield plant bod op Cobbaut'

De Engelse krant The Sun meldt dat Sheffield United van plan is om een bod uit te brengen op Elias Cobbaut. Volgens de tabloid zou Sheffield-manager Chris Wilder 7 miljoen pond willen bieden voor Cobbaut. Omgerekend is dat 8,19 miljoen euro. Lees verder »


Abazaj wekt interesse van Belgische clubs

Abazaj wekt interesse van Belgische clubs

De uitleenbeurt van Kristal Abazaj aan Kukësi is een succes. Na vijftien wedstrijden staat zijn teller op vier doelpunten en zes assists. Volgens de Albanese website Newsport heeft hij zo interesse gewekt van andere Belgische clubs. Lees verder »


Roofe moet het nog even rustig aan doen

Roofe moet het nog even rustig aan doen

Kemar Roofe traint nog niet voluit, hij moet het nog even rustig aan doen na zijn kuitblessure. Vandaag ondergaat de spits nog verdere onderzoeken maar normaal raakt hij wel fit voor de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge. Veel alternatieven zijn er immers niet.  Lees verder »



 11-01-2020 

Trebel toch nog niet uitgerangeerd bij Anderlecht?

Trebel toch nog niet uitgerangeerd bij Anderlecht?

Rekent Frank Vercauteren toch nog op Adrien Trebel. Zijn vertrek naar Al Shabab deze winter leek een zekerheid, maar de mercato is tien dagen ver en Trebel zit nog steeds bij Anderlecht. Vercauteren gaf hij zelfs een uur speelgelegenheid tegen Livingston. Lees verder »




 10-01-2020 

Uitleenbeurt Sanneh wordt stopgezet

Uitleenbeurt Sanneh wordt stopgezet

De huurovereenkomst tussen Anderlecht en Gözteppe over Bubacarr Sanneh wordt weldra verbroken. Dat melden Het Laatste Nieuws en de Waalse zusterkrant Sudpresse. Paars-wit zal een nieuwe club zoeken om de Gambiaan aan te verhuren. Lees verder »



Anderlecht dreigt zijn vier keepers te verliezen

Anderlecht dreigt zijn vier keepers te verliezen

Thomas Didillon wil vertrekken en geniet interesse van New York Red Bulls. Daarom hoopt Anderlecht om Davy Roef te overtuigen om bij te tekenen, maar die weigert. De bijna 26-jarige goalie wil zijn transfervrije status in juni verzilveren en elders nummer 1 worden. Lees verder »