Nieuws met tag "Transfers"


 30-11-2022 

Diawara trekt naar Stade Reims

Diawara trekt naar Stade Reims

Samba Diawara was na het ontslag van Felice Mazzu teruggezet naar de RSCA Futures om er assistent te worden van Guillaume Gillet. Diawara had de aanstelling bij de Futures echter nog niet officieel aanvaard. Hij laat nu weten dat hij RSC Anderlecht verlaat en trekt naar Stade Reims.  Lees verder »


Weldra aanstelling nieuwe trainer

Weldra aanstelling nieuwe trainer

RSC Anderlecht vertrekt vandaag richting Griekenland voor hun winterstage. Tot nader order is dat nog steeds met Robin Veldman als interim-hoofdcoach. Jesper Fredberg zou echter dicht staan bij het aanstellen van de nieuwe trainer.  Lees verder » 29-11-2022 

Salernitana mogelijke piste voor Esposito

Salernitana mogelijke piste voor Esposito

De kans dat we Sebastiano Esposito nog terugzien in Anderlecht is zo goed als nihil. Anderlecht werkt met Inter een oplossing uit over het stopzetten van de huur. Volgens de Italiaanse journalist Nicolò Schira zou Serie A club Salernitana een optie zijn voor de aanvaller. Salernitana staat op dit ogenblik op de twaalfde plaats. Lees verder »


Vrije dag vandaag, woensdag vertrek naar Kreta

Vrije dag vandaag, woensdag vertrek naar Kreta

Op Neerpede zijn de activiteiten al hervat, vandaag genieten de spelers van een vrije dag, morgenvroeg staat er nog een training op het programma. Later op de dag vertrekken spelers en staff naar Griekenland voor de winterstage te Kreta tot en met 7 december.  Lees verder » 25-11-2022  23-11-2022 

Hoedt genoemd bij Vitesse

Hoedt genoemd bij Vitesse

Vitesse Arnhem is aan een pover seizoen bezig en versterking tijdens de winterstop dringt zich op. Volgens Voetbal International wordt in dat opzicht onder meer de naam van Wesley Hoedt genoemd in het Arnhemse. Lees verder » 15-11-2022 

Esposito in beeld bij Empoli

Esposito in beeld bij Empoli

Het lijkt een uitgemaakte zaak dat Sebastiano Esposito na de WK-pauze niet meer terugkeert naar Anderlecht. De Italiaanse journalist Alfredo Pedulla meldt dat Empoli alvast stevige interesse heeft om de jonge spits over te nemen. Lees verder »


"Veldman wordt ooit onze hoofdcoach, maar nu nog niet"

Tijdens de persvoorstelling van Jesper Fredberg sprak voorzitter Wouter Vandenhaute ook over de positie van Robin Veldman. "Wij zien in hem een moderne Jean Dockx", aldus Vandenhaute. "De komende jaren moet hij de continuïteit tussen het A-elftal, de Futures en de academy garanderen." Lees verder »


Nog onduidelijkheid over nieuwe functie Verbeke

Nog onduidelijkheid over nieuwe functie Verbeke

Peter Verbeke zal nog zeker vier weken afwezig blijven. Dat vertelde voorzitter Wouter Vandenhaute, die Verbeke zondag bezocht, vanmiddag. Welke taken Verbeke nadien zal opnemen, is nog niet bekend. "Maar hij wil bij ons blijven en wij willen met hem verder." Lees verder »


Officieel: Fredberg nieuwe CEO Sports

Officieel: Fredberg nieuwe CEO Sports

Anderlecht heeft zopas de komst van Jesper Fredberg officieel bekendgemaakt. De 41-jarige Deen wordt de nieuwe CEO Sports. "Fredberg staat bekend om zijn innovatieve kijk op voetbal, gerichte keuzes voor moderne coaches en het aantrekken en begeleiden van jonge toptalenten", zo meldt Anderlecht. Lees verder » 14-11-2022 

Fredberg vliegt vanochtend naar Brussel

Fredberg vliegt vanochtend naar Brussel

Jesper Fredberg neemt deze ochtend het vliegtuig van Denemarken richting Brussel. Daar zal hij persoonlijk komen spreken met Anderlecht over een mogelijk komst. Volgens Deense media gaf Fredberg al aan om zeggenschap te willen hebben over de toekomstige coach. Lees verder » 13-11-2022 

Veldman: "Terug Futures leiden? Zal ik met veel plezier doen"

Veldman:

Zit Robin Veldman zijn avontuur als hoofdcoach van Anderlecht erop? Deze vraag kreeg hij uiteraard na de partij tegen Racing Genk. Volgens Veldman zijn er nog geen concrete gesprekken over zijn persoonlijke toekomst gepland. "Wel over wat het beste is voor Anderlecht. Dan zal mijn positie ook wel aan bod komen." Lees verder »


Anderlecht rekent niet meer op Esposito

Anderlecht rekent niet meer op Esposito

Opnieuw geen Sebastiano Esposito in de wedstrijdkern van vandaag. Volgens journalist en Anderlecht-watcher Kjell Doms van Het Laatste Nieuws is de jonge Italiaan zelfs al vertrokken naar Italië. Anderlecht rekent volgens Doms niet meer op Esposito en gaat nu op zoek naar een oplossing met Inter. Anderlecht huurde Esposito voor één seizoen. Lees verder » 12-11-2022 

Officieel: Mazzu naar Charleroi

Officieel: Mazzu naar Charleroi

Lang heeft Felice Mazzu niet zonder club hoeven te zitten. Zijn oude club Charleroi heeft hem opnieuw binnengehaald met een contract van onbeperkte duur dat zal starten vanaf 28 november. Leuk detail, op de eerste speeldag van de competitie na het WK mag Anderlecht al meteen op bezoek bij Charleroi.  Lees verder »


Komst van Fredberg bijna afgerond

Komst van Fredberg bijna afgerond

Het Laatste Nieuws meldt Anderlecht wellicht snel de komst van Jesper Fredberg zal aankondigen. De onderhandelingen met de Deen en met zijn club Viborg zijn zo goed als rond. Het Nieuwsblad schrijft zelfs dat Fredberg maandag wellicht het evalutiegesprek over Robin Veldman al zal mee doen. Lees verder »


Andere coach blijft een optie

Andere coach blijft een optie

Anderlecht is nog niet zeker of het met Robin Veldman als hoofdcoach zal verdergaan. Maandag zitten de verschillende partijen hierover voor het eerst samen. Anderlecht wil met Veldman op langere termijn werken en twijfelt daarom of het wel de beste optie is om hem T1 te houden. Lees verder » 10-11-2022 

Ivoriaanse spits Krasso gelinkt aan Anderlecht

Ivoriaanse spits Krasso gelinkt aan Anderlecht

De volgende spitsennaam die gelinkt wordt aan Anderlecht is die van Jean-Philippe Krasso. De kersverse Ivoriaanse international is in juni einde contract bij Saint-Etienne en wil niet verlengen. Volgens France Blue is Anderlecht een van de clubs die hem nu op het oog hebben. Lees verder » 09-11-2022 

Veldman: "Trebel is heel erg bezig met het team"

Veldman:

Sneller dan verwacht maakte Adrien Trebel zondag zijn rentree na een schouderblessure. Coach Robin Veldman sprak vanmiddag op zijn persconferentie voor de bekerwedstrijd tegen Lierse erg lovende woorden over de Fransman. "Hij heeft de leiderscapaciteiten om het team te sturen en mijn verlengstuk te zijn op het veld." Lees verder »


 08-11-2022 

Tim Matthys alweer weg bij Anderlecht

Tim Matthys alweer weg bij Anderlecht

Tim Matthys verlaat Anderlecht om de nieuwe sportief directeur van KV Mechelen te worden. Dat melden de kranten. De deal zou rond zijn en Matthys zou per direct vertrekken. Matthys werkte nog geen jaar voor Anderlecht.  Lees verder »


 07-11-2022 

Silva in januari al terug naar Wolverhampton?

Silva in januari al terug naar Wolverhampton?

Op basis van Engelse berichtgeving schrijven de kranten vanavond dat Wolverhampton eraan denkt om Fabio Silva in januari terug te halen. Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht nog geen vraag in die richting ontving. De Engelsen hebben ook geen terugroepclausule. Lees verder »


Van Stee: "Ik was kandidaat bij Anderlecht"

Van Stee:

In een gesprek met de regionale Nederlandse zender Rijnmond Sport vertelt Henk van Stee dat hij een van de kandidaten was om technisch directeur bij Anderlecht te worden. "Maar ik heb met mijn gezin afgesproken dat ik in Nederland blijft", vertelt de hij. Lees verder »


Voorstelling PFC Ludogorets Razgrad

Voorstelling PFC Ludogorets Razgrad

Anderlecht moet het in de volgende ronde van de Conference League opnemen tegen PFC Ludogorets Razgrad uit Bulgarije. Geen bekende naam, maar ook een club die niet te onderschatten is. We stellen ze even voor. Lees verder »


 06-11-2022 

Lukaku verrast U8 tijdens training (foto)

Lukaku verrast U8 tijdens training (foto)

Romelu Lukaku bracht enkele dagen geleden een bezoekje aan de jeugdopleiding van Anderlecht. De spelertjes van de U8 gingen maar al te graag met de topschutter van de Rode Duivels op de foto. Lukaku revalideert momenteel in België van een hamstringblessure. Lees verder »


 04-11-2022 

 03-11-2022 

Fredberg kiest wellicht voor Anderlecht

Fredberg kiest wellicht voor Anderlecht

Jesper Fredberg bestudeert momenteel het voorstel dat Anderlecht hem deed om sportief directeur te worden. Dat las Het Nieuwsblad in Deense media. De verwachting is dat Fredberg op het aanbod zal ingaan, zo klinkt het. Lees verder » 31-10-2022 

20-jarige spits moet eerste winteraankoop worden

20-jarige spits moet eerste winteraankoop worden

Op basis van berichten in Kroatische media schrijven Het Laatste Nieuws en Le Soir vanmiddag dat Anderlecht zich in januari wil versterken met Dion Beljo. Deze 20-jarige spits speelt momenteel voor NK Osijek. Recruitment director Dries Belaen zou de gesprekken opgestart hebben. Lees verder »


 29-10-2022 

Wellicht geen nieuwe coach voor WK

Wellicht geen nieuwe coach voor WK

Het Laatste Nieuws schrijft vandaag dat Anderlecht momenteel de intentie heeft om met Robin Veldman als hoofdcoach minstens door te gaan tot het WK. Veldman kent het huis het best. Met een nieuwe, externe coach verwacht het bestuur niet snel voor een grote ommekeer te kunnen zorgen. Lees verder »


 28-10-2022 

Veldman: "Dit is geen jeugdvoetbal meer"

Veldman:

Robin Veldman was eerlijk en hard in zijn analyse achteraf. Een collectief falen, noemde hij het, vooral op stilstaande fases. Fases die nochtans besproken zijn en waar iedereen wist waar het gevaar lag en toch lieten ze begaan.  Lees verder »


 24-10-2022 

"Kandidaten genoeg om Mazzu op te volgen"

Zoals het er nu naar uitziet blijf Robin Veldman ad interim trainer tot de start van het WK. Het bestuur van RSC Anderlecht wil de tijd nemen om een nieuwe coach aan te stellen. Een profiel is er nog niet, kandidaten genoeg volgens voorzitter Wouter Vandenhaute.  Lees verder » 19-10-2022 

Bouchouari man van de match bij Emmen

Bouchouari man van de match bij Emmen

Mo Bouchouari ligt nog onder contract bij RSC Anderlecht tot 2024 en wordt momenteel uitgeleend aan het Nederlandse FC Emmen. Daar werd hij afgelopen weekend "Man off the match" tegen Volendam. Hij volgt zijn moederclub nog en is heel blij voor Lucas Stassin. Lees verder »