Okaka kiest wellicht niet voor Anderlecht

DINSDAG, 7 JULI 2015, 14:25 - Thipaschra
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Bologna duwt door voor Sampdoria-spits Stefano Okaka. Anderlecht is vandaag gesprekken opgestart om een eventuele overgang te bespreken, maar Bologna dreigt paars-wit in snelheid te nemen met een bod van vier miljoen euro en een contractvoorstel van 800.000 euro per seizoen.

Dat Okaka Sampdoria zal verlaten, staat vast. De centrumspits ligt er nog tot juli 2016 onder contract, maar wil geen verlenging ondertekenen. Sampdoria wil hem dan ook van de hand doen, om zo nog enkele miljoenen euro's te ontvangen. Verschillende Italiaanse bronnen melden nu dat Bologna een bod heeft uitgebracht van vier miljoen euro, wat overeenkomt met de eerder al genoemde vraagprijs.

Gisteren raakte in Italië bekend dat vandaag gesprekken zouden starten tussen Anderlecht, Sampdoria en Okaka over een eventuele transfer. Maar Okaka heeft eerder al in de pers aangegeven dat zijn voorkeur uitgaat naar de Italiaanse Serie A.

Een aantal Italiaanse kranten meent ondertussen te weten dat Bologna de speler ook al een verbeterd contractvoorstel heeft gedaan. Aanvankelijk bood Bologna Okaka 700.000 euro per jaar voor drie seizoenen, maar ondertussen werd dat opgetrokken tot 800.000 euro.
Via zijn zaakwaarnemer zou Stefano Okaka aan Bologna hebben laten weten dat hij 1,2 miljoen euro wenst te verdienen.

Een akkoord tussen speler en club is er dus nog niet, en Sampdoria heeft het bod van Bologna ook nog niet aanvaard.
Dat de kans dat Okaka de nieuwe centrumspits van Anderlecht wordt vrij klein is, mag echter wel duidelijk zijn.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.