Anderlecht neemt pas laat afstand van Heist (1-4)

WOENSDAG, 15 JULI 2015, 18:44 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn oefenduel tegen Heist met 1-4 gewonnen. Paars-wit kwam vroeg op achterstand en pas toen na een uur de basisspelers in actie kwamen, kon het afstand nemen van de tweedeklasser. Anderlecht-Online was erbij. Lees hier het verslag minuut per minuut.

20.48 uur:Scheidsrechter Tim Pots fluit af. Anderlecht wint dit oefengalop met 1-4. Voor de rust was het magertjes, maar toen de basisspelers van de bank kwamen, ging Anderlecht een niveau hoger spelen. Toch is een kwaliteitsinjectie nodig. Zeker vooraan. Sylla is nog lang niet klaar en de andere spitsen laten te veel kansen liggen.

20.47 uur:. Het orgelpunt is voor Defour. Tielemans lepelt de bal mooi achter de verdediging en Defour doet hetzelfde over doelman Michiels. (1-4)

20.45 uur:Na een vlotte combinatie door de as wacht Suarez net te lang om af te drukken. Een Heistse verdediger haalt hem de bal uit de voeten. Nog drie minuten.

20.42 uur:En opnieuw kan Acheampong niet scoren. Hij wordt diep gestuurd op links, maar treuzelt te lang.

20.40 uur:Weer een prima kans voor Anderlecht. Acheampong ontdoet zich van doelman Michiels, maar trapt voor een leeg doel tegen de paal.

20.36 uur:Bijna 1-4, maar niemand is goed gevolgd om de grondscherende voorzet van Vanden Borre in doel te deviëren.

20.35 uur:Na een steal van Deschacht kan Anderlecht counteren. Defour maakt meters en bedient Acheampong op rechts. Met een mooie passeerbeweging langs de lijn gaat die zijn man voorbij en zet voor tot bij Defour. Suarez tikt aan de tweede paal diens gekraakt schot in doel. (1-3)

20.33 uur:Een ongevaarlijke kopbal van de Heistse aanvoerder Webers gaat over. Nog een kwartier.

20.28 uur:Met de 'vedetten' gaat het toch een stuk sneller. Een schot van Tielemans vanop links gaat naast. De hoek was scherp.

20.27 uur:Wat een misser van Vanden Borre! De rechtsback staat plots alleen voor doelman Michiels. In plaats van rustig een hoek te kiezen, probeert hij een stiftertje. De bal gaat over.

20.26 uur:Eerste poging tot dribbel van Suarez. Hij loopt zich echter vast op een verdediger.

20.21 uur: Invaller Obradovic scoort meteen. Hij krijgt de bal van centraal en komt vanaf zijn flank het strafschopgebied binnen. De Serviër werkt beheerst af. (1-2)

20.19 uur:Zevenvoudige wissel bij Anderlecht. Colin, Nuytinck, Matthys, Praet, Kawaya, Sylla en Leya Iseka gaan naar de kant voor Vanden Borre, Deschacht, Obradovic, Defour, Acheampong, Kabasele en Suarez.

20.17 uur:Matthys zorgt opnieuw voor gevaar. Hij haalt de achterlijn, maar zijn voorzet wordt in hoekschop getrapt door de thuisverdediging. De corner leidt tot een schot van Tielemans, maar Michiels duikt opnieuw goed naar de hoek. De nieuwe corner levert niets op.

20.16 uur: Een goede trap van linksachter Matthys. Doelman Michiels, bij de rust ingevallen, pareert.

20.14 uur:Tielemans toont zich meteen met een ren en een schot. De bal gaat over.

20.12 uur: Tielemans komt Heylen vervangen. Die bezeerde zich enkele minuten geleden na een tackle. Dendoncker gaat nu in de verdediging spelen.

20.08 uur:We zijn vijf minuten ver en de tweede helft start heel wat minder snedig dan de eerste. Intussen is het zonnetje wel komen piepen.

20.03 uur:We beginnen aan de tweede helft met één wissel bij Anderlecht. Dendoncker neemt de plaats in van Bastien. Op Proto na warmden tijdens de rust wel alle bankzitters op.

19.46 uur: rust:We gaan rusten bij een 1-1-stand. We zien een leuke wedstrijd, maar Anderlecht moet beter wil het op de openingsspeeldag van de competitie iets rapen.

19.45 uur:Een foute pass van Kawaya net voorbij de middellijn leidt bijna tot de 2-1. Gelukkig redt Heylen op de lijn.

19.42 uur:De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Colin na een overdreven tackle.

19.40 uur: Daar is de gelijkmaker dan toch. Kawaya krijgt de bal aan de rechterkant van de grote rechthoek en trapt prima binnen. Een opsteker voor de jonge flankspeler.(1-1)

19.37 uur:Sylla probeert een omhaal, maar meer dan een corner haalt hij er niet uit.

19.36 uur:Dit is dé kans voor Samuel Bastien. Praet stuurt hem mooi in het straatje, maar de middenvelder, nochtans aan een degelijke partij bezig, mist zijn controle. De Heistse doelman heeft de bal maar voor het oprapen.

19.33 uur:Met wat geluk belandt een bal van Sylla bij Leya Iseka. Die schiet meteen, maar hij wordt afgeblokt.

19.32 uur:Neen, Kawaya zit niet in de wedstrijd. Bij een vrije trap van op de linkerflank gaat hij zelf zijn kans maar de bal vliegt voorlangs.

19.26 uur:De aanwezige Anderlecht-supporters laten zich horen. De ploeg kan hun steun gebruiken.

19.24 uur:Goede voorzet van Colin en dito kopbal van Kawaya. Brughmans tikt in hoekschop.

19.21 uur:Een goede infiltratie van Heylen leidt bijna tot een kans. Praet, die mooi vrijstond in de zestien, komt echter een voetje te kort om de bal aan te nemen.

19.20 uur:Het is gestopt met regenen en ook de kansen blijven al even uit. Anderlecht heeft nu het balbezit. Besnik Hasi maant Kawaya, die nog niet veel in het spel voorkwam, aan tot actie.Leya Iseka toont zich aan de overkant bedrijviger.

19.12 uur:Colin krijgt geregeld ruimte op zijn flank en rukt mee op. Zijn voorzetten komen echter niet aan.

19.08 uur:Een kansrijk begin van de wedstrijd. Nu is het Heist dat weer dreigt via een kopbal die over gaat.

19.07 uur:Eerste doelpoging van Anderlecht. Leya Iseka trapt op doel nadat een voorzet van Colin tot niets leidde. Gevaarlijk is het niet.

19.05 uur:Mistasten van Nuytinck op een diepe bal leidt tot het openingsdoelpunt. Segers lobt de bal over Kaminski. (1-0)

19.03 uur: Anderlecht speelt in een 4-3-3 met Kawaya en Leya Iseka op de flanken. Sylla staat diep in de spits. Gillet speelt naast Bastien als verdedigende middenvelder.

19.00 uur:Heist trapt de wedstrijd op gang en komt meteen opzetten over hun rechterflank. De poging gaat echter voorlangs.

18.45 uur: we zijn een kwartier voor de aftrap en een korte regenbui maakte de spelers en supporters een eerste keer nat.

Opstelling Anderlecht: Kaminski, Colin (60' Vanden Borre), Heylen (55' Tielemans), Nuytinck (60' Deschacht), Matthys (60' Obradovic) , Bastien (46' Dendoncker), Gillet, Praet (Defour), Kawaya (60' Suarez), Sylla (60' Kabasele), Leya Iseka (60' Acheampong)
Wisselspelers:Proto, Vanden Borre, Deschacht, Obradovic, Dendoncker, Defour, Tielemans, Suarez, Kabasele, Acheampong

Opstelling Heist:Brughmans, Van den Bergh, Webers, Buekers, Grant, Wijns, Segers, Van Belle, Luckermans, Boulaouali Didouh, Vets
Wisselspelers:Michiels, Van Praet, Lambreghts, Tambeur, Manuel, Jansen, Santoro, Rymenants