Anderlecht klopt Lazio met 3-1

ZONDAG, 19 JULI 2015, 17:21 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zondagavond met 3-1 gewonnen van Lazio Roma. Paars-wit stond al snel 3-0 voor na doelpunten van Sylla, Gillet en Suarez. Djordjevic scoorde in de slotfase de eerredder voor de Italianen.

Besnik Hasi koos voor een 4-4-2 met een ruit op het middenveld en verraste door Matias Suarez en Idrissa Sylla aan de aftrap te brengen. Leander Dendoncker kreeg achterin de voorkeur op Michael Heylen en Bram Nuytinck.

Score: 3-1
Doelpunten: Sylla: 1-0 (19'), Gillet: 2-0 (25'), Suarez: 3-0 (34'- pen), Djordjevic: 3-1 (80')

Opstelling:  Proto, Vanden Borre (46' Najar), Dendoncker, Deschacht (77' Nuytinck), Obradovic, Gillet, Defour, Tielemans, Praet (77' Kawaya), Sylla (46' Acheampong), Suarez (46' Kabasele)

Herbeleef de wedstrijd fase per fase:

90':
Einde. Anderlecht wint met 3-1 van Lazio.

80':Djordjevic brengt Lazio op het scorebord: 3-1

77':Deschacht en Praet mogen gaan rusten. Nuytinck en Kawaya komen hen vervangen.

70':Kabasele trapt een enorme kans naast.

66': Lazio voert maar liefst tien wissels door. Enkel Braafheid mag blijven staan.

56':Kansjes voor Tielemans en Defour leveren niets op. De 3-0 blijft voorlopig op het bord staan.

46': Anderlecht start met drie nieuwe spelers aan de tweede helft. Kabasele, Acheampong  en Najar komen in de plaats van Suárez, Sylla en Vanden Borre. Opvallend: Najar gaat als rechtsachter spelen. Bij Lazio vervangt Marchetti doelman Berisha.

45': Rust. Anderlecht speelde een sterke eerste helft en gaat met een ruime voorsprong de rust in.

44': Gele kaart Proto.

40': Berisha redt op een schot van Praet.

38':Een vrije trap van Candreva gaat net naast.

34': 3-0!Ook Suarez scoort. Hij trapt een strafschop in doel.

33':Anderlecht krijgt een strafschop na een fout op Praet.

30':Tielemans bedient Sylla met een magistrale pass. Berisha redt de poging van de Guineër.

25': 2-0!Ook Gillet scoort! De assist is van Dendoncker.

22': Braafheid krijgt een gele kaart voor een overtreding op Suarez.

19': 1-0!Sylla opent de score voor Anderlecht. De assist is van Suarez.

13': Gele kaart Gillet.

1': De eerste kans is voor Anderlecht via Suarez.

Anderlecht:  Proto, Vanden Borre (46' Najar), Dendoncker, Deschacht, Obradovic, Gillet, Defour, Tielemans, Praet, Sylla (46' Acheampong), Suarez (46' Kabasele)

Lazio start met:Berisha (46' Marchetti), Basta, Mauricio, Gentiletti, Braafheid, Parolo, Cataldi, Lulić, Candreva, Klose, Felipe Anderson