Praet kost minstens 12,5 miljoen euro

MAANDAG, 20 JULI 2015, 20:17 - Thipaschra
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Dennis Praet zal Anderlecht niet verlaten voor minder dan 12,5 miljoen euro. Dat komt niet alleen omdat RSCA minstens tien miljoen euro netto wil ontvangen, maar ook omdat de vader van de Gouden Schoen contractueel recht heeft op twintig procent van een toekomstige transfersom.

Dat Praet Anderlecht tien miljoen euro netto moet opleveren, is al langer bekend. Zo wuifde het bestuur van RSCA een tijdje geleden een bod weg van Sevilla. De Spanjaarden boden zes miljoen euro.

Nu heeft de goed geïnformeerde Franstalige website carrementsteph.be bekendgemaakt dat er in het dossier Praet een groot verschil bestaat tussen bruto en netto. Herman Praet, de vader van Dennis, blijkt contractueel immers recht te hebben op maar liefst twintig procent van het transferbedrag.

De rekening is eenvoudig: een club zal minstens 12,5 miljoen euro moeten bieden opdat Anderlecht tien miljoen euro zou overhouden aan een transfer van Praet. Dat is dan nog gerekend zonder eventuele bijkomende commissies van makelaars, die het bruto transferbedrag alleen maar zouden doen opdrijven.

Minstens 12,5 miljoen euro. Voorlopig is er geen enkele club die dat bedrag wil ophoesten voor de Gouden Schoen. Hoewel veel clubs 'geïnteresseerd' zouden zijn in Praet, is de zes miljoen euro van Valencia het enige officiële bod dat Anderlecht tot vandaag ontvangen heeft.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.