Voorbeschouwing: Anderlecht - Waasland-Beveren

ZONDAG, 26 JULI 2015, 09:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 18 uur is het zo ver: dan begint Anderlecht aan de voetbaljaargang 2015-2016. Paars-wit opent met een thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. Naar alle verwachting stuurt Besnik Hasi dezelfde elf de wei in als vorige week tegen Lazio Roma.

Tegenover vorig seizoen zijn met Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic twee basiskrachten vertrokken. Zij werden nog niet vervangen, maar Ivan Obradovic en de terugkerende Guillaume Gillet zijn wel nieuw in de basiself. Ook de manier van spelen (4-4-2 tegenover 4-3-3) en het spitsenduo Suarez-Sylla is nieuw tegenover enkele maanden geleden. Ezekiel is nog niet speelgerechtigd.

Waasland-Beveren versterkte zich in het tussenseizoen met twee spelers uit de U19-succeskern van Anderlecht. De kans dat we Bilal Jellal en Glenn Leemans straks aan het werk zien in het Constant Vanden Stock-stadion is echter klein. Beiden starten meer dan waarschijnlijk op de bank.

Benieuwd of Anderlecht in tegenstelling tot Club Brugge en Standard wel zijn openingswedstrijd kan winnen. De vijf voorbije jaar slaagde het hier maar twee keer in.

Aftrap: 18u
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Frederik Geldhof

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Vanden Borre, Deschacht, Dendoncker, Obradovic, Gillet, Tielemans, Defour, Praet, Suarez, Sylla
Invallers: Roef, Nuytinck, Vanden Borre, Colin, Kabasele, Acheampong, Kawaya, Heylen, Leya Iseka

Geblesseerd:
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : WAASLAND-BEVEREN : : :

Mogelijke opstelling: Henkinet, Coulibaly, Buatu, Jans, Demir, Moulin, Maric, Langil, Gano, Myny , Emond
Invallers:

Geblesseerd: Destorme, De Pauw, Luyckx, Sousa
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2014-2015: 1-0
2013-2014: 2-0
2012-2013: 2-0
>>Resultatenhistoriek



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.