Anderlecht klopt Waasland-Beveren met 3-2

ZONDAG, 26 JULI 2015, 17:15 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht is door het oog van de naald gekropen tegen Waasland-Beveren. Ondanks een comfortabele 2-0 voorsprong aan de rust, liet het Waasland-Beveren terugkeren tot 2-2. Youri Tielemans redde Anderlecht in de slotminuut met een heerlijk afstandsschot.

Guillaume Gillet opende na amper drie minuten de score nadat een schot van Tielemans door Henkinet tegen de lat was verwerkt. Waasland-Beveren kroop massaal achteruit en Anderlecht speelde te traag om Waasland-Beveren echt pijn te doen. Na 35 minuten verdubbelde Sylla de score na een knappe pass van Suarez. Meteen ook de ruststand.

Anderlecht was nergens in het begin van de tweede helft. De bezoekers kwamen in de wedstrijd en net wanneer Anderlecht wat kansjes begon af te dwingen, sloegen de bezoekers twee keer toe. Langil en Vanzo brachten Beveren op minder dan vijf minuten tijd terug naar 2-2.

Waasland-Beveren kreeg nog een uitgelezen kans om de winst te pakken, maar het was uiteindelijk Youri Tielemans die Anderlecht de drie punten bezorgde. Hij zag Henkinet iets te ver uit doel staan en verraste hem met een formidabel afstandschot.

Bij Anderlecht viel op dat Matias Suarez en Idrissa Sylla de negentig minuten volmaakten. Beide spitsen kunnen terugkijken op een degelijke wedstrijd.

Score: 3-2
Goal(s): 3' Gillet (1-0), 35' Sylla (2-0), 72' Langil (2-1), 76' Vanzo (2-2), 92' Tielemans (3-2)

Anderlecht: Proto, Vanden Borre (76' Leya Iseka), Dendoncker, Deschacht, Obradovic, Gillet, Tielemans, Defour, Praet (55' Najar), Suarez, Sylla

Waasland-Beveren: Henkinet, Jans, Coulibaly, Buatu, Demir, Myny (80' Ibou), Maric, Moulin, Langil (91' M'Sila), Emond, Gano (72' Gano)

Geel: 48' Myny
Rood: /

Scheidsrechter: Frederik Geldhof
Stadion: Constant Vanden Stock

Herbeleef de wedstrijd fase per fase

93' EInde wedstrijd! Anderlecht houdt de drie punten alsnog in het Astridpark.

92' Goal Anderlecht! 3-2Youri Tielemans redt een erg bleek Anderlecht. Hij ziet Henkinet iets te ver uit doel staan en knalt de bal heerlijk in doel vanop een meter of dertig.

90'M'Sila vervangt doelpuntenmaker Langil.

90'We krijgen drie minuten extra tijd.

89'Waasland-Beveren krijgt heel veel ruimte, maar speelt dé kans op de 2-3 slecht uit.

88'Een echt slotoffensief blijft voorlopig uit. Morst ook Anderlecht met punten?

85'Anderlecht heeft nog een dikke vijf minuten om de overwinning binnen te halen. Opvallend: Suarez en Sylla lijken de negentig minuten te gaan volmaken.

80'Bij Waasland-Beveren komt Ibou in de ploeg voor Myny.

79'Leya Iseka komt Vanden Borre aflossen. Najar neemt wellicht de rechtsachter voor zijn rekening.

78'
Anderlecht heeft nog een kwartiertje om alsnog de drie punten thuis te houden. Wat heeft Hasi nog in petto?

76' Goal Waasland-Beveren!2-2 De net ingevallen Vanzo maakt Gillet belachelijk met een heerlijke sleep en verrast Proto in de kortste hoek. Wat een doelpunt.

72'Eerste wissel bij Waasland-Beveren. Vanzo komt Gano vervangen.

72' Goal Waasland-Beveren! 2-1Op het moment dat Anderlecht de wedstrijd in handen nam, lukt Waasland-Beveren de aansluitingstreffer via Langil.

71'Plots stapelen de kansen zich op. Een schot van Tielemans wordt in hoekschop verwerkt en op die corner trapt Descacht naar doel. Zijn schot werd kort voor de lijn weggetrapt.

69'Na een vijandige corner speelt Tielemans snel diep naar Suarez. Die pakt het leer prima aan tussen twee verdedigers, maar zijn schot is te slap.

66'
Eerste keer Anderlecht in de tweede periode. Gillet pakt uit met een heerlijke actie en stuurt Tielemans diep. Die verstuurt een voorzet, waar Sylla net niet goed bij kan.

64'Hoewel Suarez en Sylla individueel behoorlijk spelen, loopt de wisselwerking tussen beide spelers nog niet optimaal. De magie vanaf de eerste seconde zoals die tussen Mitrovic en Suarez is er niet.

62'Anderlecht is helemaal nergens meer. Waasland-Beveren heeft het balbezit overgenomen en creëerde de afgelopen minuten een paar kleine kansjes.

58'Besnik Hasi voert een eerste wissel door. Dennis Praet gaat lichtgeblesseerd naar de kant na een bleke wedstrijd. Andy Najar komt in zijn plaats.

55' Andy Najar maakt zich klaar om in te vallen.

52'Waasland-Beveren kruipt stilaan uit haar egelstelling. Lukken ze de aansluitingstreffer of kan Anderlecht profiteren van de ruimte die ontstaat?

48'
Myny incasseert de eerste gele kaart uit de wedstrijd na een stevige charge op Tielemans.

46'De tweede helft wordt op gang gefloten met de zelfde 22 hoofdrolspelers als in de eerste helft.

Rust: Anderlecht leidt na een relatief flauwe eerste helft met 2-0. Waasland-Beveren plooide massaal terug. Anderlecht monopoliseerde de bal, maar speelde te traag om de bezoekers écht pijn te doen. Gillet bracht paars-wit al snel op voorsprong na een rommelige fase, Sylla verdubbelde de voorsprong na 35 minuten. Silvio Proto kwam twee keer ver uit doel, maar moest nog geen echte redding verrichten. Sylla speelde een sterke eerste helft, Suarez begon matig, maar groeide in de wedstrijd.

45+1'De eerste helft zit er op.

40'De rust komt stilaan in zicht. Anderlecht lijkt tevreden met de dubbele voorsprong, Waasland-Beveren wilt vooral niet tegen een derde tegengoal aanlopen.

35' Goal Anderlecht! 2-0 Idrissa Sylla verdubbelt de voorsprong na een knappe voorzet van Suarez. Er wordt geappeleerd voor handspel, maaar de beelden brengen daar geen uitsluitsel over. De drie punten lijken nu al binnen.

32'Eerste flitsje van Suarez. Hij pakt uit met een knappe pass op Sylla, die op de bezoekende doelman trapt. Suarez trapt in de rebound naast.

30'Een afstandsschot van Defour zeilt over de kooi van Henkinet.

28'Obradovic verstuurt een prima voorzet richting Sylla. Zijn kopbal gaat maar net naast.

25'Praet, Suarez en Vanden Borre spelen voorlopig een vrij ongelukkige wedstrijd. Sylla is voorlopig de positieve verrassing bij paars-wit.

23'Heerlijke pass van Tielemans. Praet wilt de bal opzij leggen voor Gillet, maar een bezoeker verhindert dat.

20'Knappe actie van Langil, maar zijn schot gaat ver naast.

17'Het is nog steeds wachten op de tweede echte doelkans uit de wedstrijd. De sfeer op de vrij goed volgelopen tribunes is ondanks de voorsprong niet meteen euforisch te noemen.

9'
De tweede hoekschop van Anderlecht levert niets op. Idrissa Sylla toont zich voorlopig sterker dan verwacht.

6'Waasland-Beveren komt voorlopig niet in het spel voor. Anderlecht controleert.

3' Goal Anderlecht! 1-0 Gillet viert zijn comeback met een vroege goal. Tielemans staat bij een hoekschop moederziel alleen op de rand van de zestien. Zijn schot wordt nog gepareerd door Henkinet en belandt via de lat voor de voeten van Gillet, die niet twijfelt.

1'Ref Geldhof heeft de wedstrijd op gang gefloten. Waasland-Beveren mag aftrappen.

17u55:
Binnen vijf minuten wordt de wedstrijd op gang getrapt. Twee namen om in de gaten te houden bij de bezoekers: Renaud Edmond, die al een hele zomer aan Anderlecht wordt gelinkt en Glenn Leemans, die vorig seizoen voor Anderlecht aantrad in de Youth League. De jonge Leemans begint wel op de bank.