Voor u uitgezocht: de nieuwe Mitrovic

MAANDAG, 27 JULI 2015, 13:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Uit angst voor de namen die genoemd worden, stelde Anderlecht-online een top drie samen van spitsen die Aleksandar Mitrovic wél kunnen doen vergeten. Vanavond, morgen en overmorgen stellen we u onze ideale opvolgers van de Servische topschutter voor.

Het profiel is duidelijk: een grote, sterke killer. Met een blanco cheque gingen we voor Diego Costa of Karim Benzema. Maar aangezien Anderlecht geen Quatarese of Russische eigenaar heeft, legden we de lat op een maximale marktwaarde van acht miljoen euro. 

Hoewel acht miljoen nog niet de helft is van wat Newcastle voor Mitrovic betaalde, is dat geen evident bedrag voor paars-wit. Daardoor legden we de leeftijdsgrens op 23, om zo de kans op een meerwaarde bij een latere doorverkoop groot te houden.

Laat ons ook meteen duidelijk zijn. Het wordt niet eenvoudig om één van deze drie namen te strikken. Maar vier jaar geleden was het niet eenvoudig om een vervanger te vinden voor Romelu Lukaku en twee jaar geleden niet om Dieumerci Mbokani op te volgen.

Twee keer lukte het uiteindelijk toch. Geen twee zonder drie? De tijd zal het uitwijzen.

Iemand een idee wie er in onze top drie staat? Reageren kan onder dit artikel. Mails sturen om te achterhalen wie er op één staat, heeft weinig zin. Tenzij u Herman Van Holsbeeck, Roger Vanden Stock of Besnik Hasi heet.

Tekst: WauteRSCA



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.