Nieuws met tag "Website"


 06-04-2021 

Instagramaccount die je niet mag missen

Instagramaccount die je niet mag missen

Hij is ongetwijfeld één van de steunpilaren van Anderlecht-Online en dan vooral bij de Franse afdeling. Zijn specialiteit is de paars-witte jeugd en dat is ook RSC Anderlecht niet ontgaan. Ze promoten dan ook de persoonlijke instagramaccount van onze eigensten @purpleketje Lees verder » 17-03-2021 

Nieuwe webpoll: wanneer is het seizoen geslaagd?

Nieuwe webpoll: wanneer is het seizoen geslaagd?

Nu Anderlecht verloor in de halve finales van de Beker van België, is duidelijk dat het voor het vierde jaar op rij geen prijs pakt. Paars-wit richt nu de pijlen op Play-Off 1. In onze nieuwe poll willen we weten hoe over dit seizoen denkt. Wanneer is het seizoen van Anderlecht voor u geslaagd? Lees verder » 15-03-2021 

Gelukkige verjaardag Garrincha !

Gelukkige verjaardag Garrincha !

Ondanks de zure nederlaag van gisteren is het toch nog een beetje feest bij Anderlecht-Online. Onze collega Garrincha viert namelijk zijn tweede verjaardag in lockdown vandaag. Die lockdown is nu niet meteen reden om te vieren, wel zijn verjaardag natuurlijk. Lees verder » 03-02-2021 


 02-02-2021 

Dimata: verplichte aankoopoptie bij promotie

Dimata: verplichte aankoopoptie bij promotie

De aankoopoptie in de huurovereenkomst van Landry Dimata wordt automatisch geactiveerd wanneer Espanyol promoveert naar de Primera Division. Dat vernam Anderlecht-online uit betrouwbare bron. Het Laatste Nieuws weet verder dat Espanyol het volledige salaris van de spits overneemt. Lees verder » 29-01-2021 


 21-01-2021 

Onderhandelingen met Hoffenheim in afrondende fase

Onderhandelingen met Hoffenheim in afrondende fase

Uit betrouwbare bron vernam Anderlecht-Online vanavond dat de onderhandelingen met Hoffenheim over Jacob Bruun Larsen in een afrondende fase zitten. Indien er niets meer tussenkomt, is de deal morgen al rond. Het zou gaan om een huur zonder aankoopoptie. Lees verder » 19-01-2021 

Gelukkige verjaardag RSCAskater !

Gelukkige verjaardag RSCAskater !

Vandaag is onze rots in de branding van de Duitstalige afdeling jarig. RSCAskater zorgt al verschillende jaren helemaal alleen voor de Duitse artikels op onze website, zijn bijdragen zijn dan ook niet meer te tellen net als onze appreciätie voor zijn harde werk elke dag weer.  Lees verder » 18-01-2021 

Analyse: een nieuw systeem met Diaby?

Analyse: een nieuw systeem met Diaby?

De komst van Abdoulay Diaby biedt Anderlecht extra mogelijkheden in de spits. De vraag die zich nu stelt, is waar Diaby zal spelen: wordt hij eerste invaller? Komt hij vanop de flank? Of past Vincent Kompany zijn systeem aan? Wij zien wel wat in de laatste optie. Lees verder » 08-01-2021 

Quo Vadis, Anderlecht: Deel 4

Quo Vadis, Anderlecht: Deel 4

We hebben van deze korte winterbreak gebruik gemaakt om even te polsen bij enkele medewerkers van Anderlecht-Online over de eerste seizoenshelft en over de rest van het seizoen van Paarswit. We schotelden hen dezelfde vragen voor. We sluiten deze reeks af met de antwoorden van TCV. Lees verder »


 07-01-2021 

Quo Vadis, Anderlecht: Deel 3

Quo Vadis, Anderlecht: Deel 3

We hebben van deze korte winterbreak gebruik gemaakt om even te polsen bij enkele medewerkers van Anderlecht-Online over de eerste seizoenshelft en over de rest van het seizoen van Paarswit. We schotelden hen dezelfde vragen voor. We zetten deze reeks verder de antwoorden van Emjomi. Lees verder »


 06-01-2021 

Quo Vadis, Anderlecht: Deel 2

Quo Vadis, Anderlecht: Deel 2

We hebben van deze korte winterbreak gebruik gemaakt om even te polsen bij enkele medewerkers van Anderlecht-Online over de eerste seizoenshelft en over de rest van het seizoen van Paarswit. We schotelden hen dezelfde vragen voor. We zetten deze reeks verder de antwoorden van Garrincha. Lees verder »


 05-01-2021 

Quo Vadis, Anderlecht: Deel 1

Quo Vadis, Anderlecht: Deel 1

We hebben van deze korte winterbreak gebruik gemaakt om even te polsen bij enkele medewerkers van Anderlecht-Online over de eerste seizoenshelft en over de rest van het seizoen van Paarswit. We schotelden hen dezelfde vragen voor. We starten deze reeks met de antwoorden van Skyhawk. Lees verder »


 01-01-2021 

Nieuwe webpoll: welk jeugdproduct bekoorde het meest?

Nieuwe webpoll: welk jeugdproduct bekoorde het meest?

De competitie ligt even stil, tijd om een eerste balans op te maken. Weinigen zullen tegenspreken dat Lukas Nmecha de beste Anderlecht-speler van de heenronde was. Het credo van onze club indachtig, willen we wel weten welke Anderlecht-jeugdspeler jou de voorbije maanden het meest bekoorde. Lees verder »


 31-12-2020 

Beste wensen, prettige feesten !

Beste wensen, prettige feesten !

Wat een raar jaar en we zijn er nog niet helemaal. Traditioneel wensen we jullie een goede gezondheid toe, maar nu nog oprechter dan ooit. We voegen er nog zotte tijden, een goed humeur, energie, moed en sterkte aan toe. En dat we sportief alleen maar stappen vooruit blijven maken.  Lees verder »


 24-12-2020 

Zalig kerstfeest !

Zalig kerstfeest !

Nu we ons hier ook stilaan klaarmaken voor een kerstavond in onze bubbel, rest er ons alleen nog om ook jullie, onze trouwe lezers, een zalig Kerstmis te wensen. We hebben enkele woelige, rare voetbalmaanden achter rug. Maar vanavond is de avond om hoopvol vooruit te kijken. Lees verder »


 20-12-2020 

Gelukkige verjaardag!

Gelukkige verjaardag!

Onze trouwe lezers zullen het al een tijdje gemerkt hebben, de fansite 'Purple Spirit' maakt al even deel uit van Anderlecht-Online. Vandaag is het de verjaardag van de oprichter van Noël, de oprichter van Purple Spirit. Lees verder »


 22-11-2020 

Webpoll: Haalt Anderlecht de top 4?

Webpoll: Haalt Anderlecht de top 4?

Met nog vier wedstrijden te gaan in de heenronde, kan er nu toch stilaan een beeld gevormd worden over Anderlecht en zijn concurrenten. Sinds de laatste paleisrevolutie, waarin Kompany aan het roer kwam, is de situatie bij de club ook wat gestabiliseerd. De visie en de manier van werken van Kompany zijn duidelijk geworden. Dus is de vraag van de nieuwe webpoll eenvoudig: haalt Anderlecht, volgens jullie, dit jaar de top 4?  Lees verder »


 19-11-2020 

 26-10-2020 

 19-10-2020 

Denk aan prono ronde 1 !

Denk aan prono ronde 1 !

Morgen starten de Europese competities. Dit betekent ook dat onze prono ingevuld moet worden voor morgenavond. Zoals steeds, is er een prijs voorzien voor de winnaar, maar ook deelnemers die elke ronde meespeelden, maken kans op een prijs. Deelnemen is gratis en kan via deze link. Lees verder »


 14-10-2020 

Gelukkige verjaardag, Emjomi!

Gelukkige verjaardag, Emjomi!

Slingers, taart en Champagne vandaag ten huize Emjomi: onze ijverige medewerkster viert vandaag haar verjaardag! Hoeveel kaarsjes erop de taart staan, blijft zoals het hoort bij een dame een goed bewaard geheim, maar ze voelt zich vast nog een frisse twintiger! Lees verder »


 28-09-2020 

Welkom Nil !

Welkom Nil !

Geen drie punten voor RSC Anderlecht, maar bij onze medewerker Garrincha was het wel voor de derde keer prijs. Afgelopen weekend verwelkomde hij met zijn vrouwtje namelijk hun derde telg: Nil. Dikke proficiat Ellen en Pieter !!!  Lees verder »


 25-09-2020 

Hip hip hoera Skyhawk

Hip hip hoera Skyhawk

Ondanks het guur weer buiten toch een beetje feest bij ons. Onze webmaster en één van de oprichters van de site is vandaag jarig. Achter de schermen is hij één van de drijvende krachten achter zowat bijna alles. Gelukkige verjaardag David en bedankt voor alles !!! Lees verder »


 17-09-2020 

Hieperdepiep hoera Layoja & Macuz

Hieperdepiep hoera Layoja & Macuz

Vandaag zetten we twee van onze medewerkers in de bloemetjes, Layoja die instaat voor de Engelse sectie, viert haar verjaardag vandaag. En ook Macuz is jarig. Zij verzorgt de Spaanse sectie. Een heel gelukkige verjaardag beide vanwege het Anderlecht-Online team !! Bedankt voor jullie dagelijkse inzet !! Lees verder »


 01-09-2020 

Prono: 1siebel en PT TOTOLIE zijn de winnaars!

Prono: 1siebel en PT TOTOLIE zijn de winnaars!

Met de Champions League en Europa League finale gespeeld, eindigt ook de prono van het seizoen 2019-2020. Vijf spelers eindigden met 120 punten of meer. Uiteindelijk eindigde deze superspannende editie met 1siebel als winnaar. Hij had één puntje meer dan Gaudus. Lees verder »


 20-08-2020 

Prono: finales op vrijdag en zondag!

Prono: finales op vrijdag en zondag!

De prono is al meteen aan zijn laatste ronde toe. Aan de kop van het klassement is het nog spannend met slechts twee punten verschil tussen de nummer één en twee. In de laatste ronde dienen jullie de finales van de Europa League en de Champions League te voorspellen. De deadline voor inzenden is dus morgen (vrijdag) om 20u30! Lees verder »


 17-08-2020 

Webpoll: Wat verwachten jullie van coach Kompany?

Webpoll: Wat verwachten jullie van coach Kompany?

De zoveelste paleisrevolutie heeft zich voltrokken bij Anderlecht en dat na amper twee speeldagen in het nieuwe seizoen. Kompany stopt als speler, Vercauteren verlaat onmiddellijk de club en Kompany wordt de nieuwe T1. Dat we Kompany als speler zullen missen, is duidelijk. Hij was ongetwijfeld (één van) de beste verdediger die België ooit gekend heeft. Dat Vercauteren een beter lot verdiende, is eveneens duidelijk. Maar wat verwachten we van Kompany's coaching?  Lees verder »


Opinie: het voordeel van de duidelijkheid

Opinie: het voordeel van de duidelijkheid

Vandaag voltrekt zich binnen Anderlecht een zoveelste paleisrevolutie: Vincent Kompany stopt als speler en wordt (eindelijk) officieel hoofdtrainer van Anderlecht. De 'inspirator' krijgt zo alle sportieve zeggenschap over het elftal. Voor de buitenwereld zal het nu klaar en duidelijk zijn: Kompany en niemand anders bepaalt én is verantwoordelijk voor wat er op de grasmat te zien zal zijn. Lees verder »


 10-08-2020 

Opgelet prono-deelnemers: hervatting prono-seizoen!

Opgelet prono-deelnemers: hervatting prono-seizoen!

Door het coronavirus raakte de voetbalkalender volledig in de war, ook voor de Europese competities. Inmiddels is er een Champions League-ronde achter de rug en staan ​​woensdag de kwartfinales op het programma. Dat betekend ook dat de prono wordt voortgezet. De Ronde 8 is intussen verbeterd en de resultaten zijn beschikbaar. Lees verder »


 23-07-2020 

Nieuwe webpoll: Verschaeren en/of Vlap

Nieuwe webpoll: Verschaeren en/of Vlap

Heeft Yari Verschaeren een probleem? Michel Vlap lijkt zich steeds meer te profileren als de aanvalsleider van het nieuwe Anderlecht. Het duo Kompany-Vercauteren kiest met Amuzu en Doku voor snelle flanken. Waar is dan nog plaats voor Verschaeren? Lees verder »


Webpoll: U wil Delcroix nieuwe kans geven

Webpoll: U wil Delcroix nieuwe kans geven

Als het van onze bezoekers afhangt, verdient Hannes Delcroix meer dan Ognjen Vranjes een nieuwe kans in het Anderlecht-shirt. De overige vier uitgeleende centrale verdedigers hoeven op niet veel bijval meer te rekenen. Lees verder »


 14-07-2020 

 11-07-2020 

Liveverslag van de eerste oefenmatch tegen STVV (2-0)

Liveverslag van de eerste oefenmatch tegen STVV (2-0)

Anderlecht speelt vandaag om 12u een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen STVV. Anderlecht-online brengt jullie een kort maar exclusief verslag van de partij. Aan de rust stond het alvast 1-0 voor Anderlecht, een verdiende voorsprong. Paars wit dwong vooral veel corners af maar zette de bezoekende doelman amper aan het werk. De goal kwam na 34 minuten tot stand met een voorzet vanop links die in doel werd gedevieerd. In de tweede helft kopte Kompany de 2-0 binnen. Lees verder »


 10-07-2020 

Gelukkige verjaardag DavidBxl

Gelukkige verjaardag DavidBxl

Feest ten huize Cuvelier, onze medewerker Davidbxl is vandaag jarig. Hij is vooral actief voor de Franse sectie en volgt voor ons de jeugd op de voet. We wensen hem een dag vol verrassingen en bubbels toe en willen hem bedanken voor zijn inzet. Lees verder »


 07-07-2020 

DavidBxl volgt oefenwedstrijd vanop zijn terras

DavidBxl volgt oefenwedstrijd vanop zijn terras

De pers roert zich. Vorige zaterdag was geen enkele journalist toegelaten bij de oefenwedstrijd tegen Charleroi. Maar dat was buiten onze eigen DavidBxl gerekend, hij kon vanop zijn terras op 60 meter hoogte de wedstrijd een beetje volgen, met een verrekijker bij de hand. Lees verder »


 06-07-2020 

Murillo, Kompany en Van Crombrugge MVP's

Murillo, Kompany en Van Crombrugge MVP's

De transfer van Amir Murillo is volgens onze bezoekers een schot in de roos geweest. De verdediger kwam in actie in acht wedstrijden vorig seizoen. Daarin verzamelde hij een gemiddelde score van 6,99 wat hem MVP van vorig seizoen maakt. Vincent Kompany speelde in 15 competitiewedstrijden en volgt hem op de tweede plaats met 6,95 punten. Sterkhouder Van Crombrugge maakte de meeste minuten en trad aan in 28 wedstrijden. Hij pakte daarin 6,77 punten. Lees verder »


 03-07-2020 


 04-06-2020 

 01-06-2020 

Verloting prijzen steunfonds bij 10.000 euro

Verloting prijzen steunfonds bij 10.000 euro

Anderlecht-Online steunt het steunfonds voor de jeugd dat werd opgericht door Etienne Wils. De nodige afspraken over de inzet van de financiële middelen werd gemaakt tussen Etienne en de club zelf. Om het fonds op weg te zetten naar de kaap van 10.000 euro, zal Anderlecht-online daarom de eerste prijzen verloten onder de schenkers aan dit fonds van zodra dit bedrag werd bereikt. Lees verder »