Nieuws met tag "Website"


 20-05-2018 

Trebel verkozen tot 'Speler van het Seizoen'

Trebel verkozen tot 'Speler van het Seizoen'

In de poll van Anderlecht zelf hebben de supporters Adrien Trebel verkozen tot  'Speler van het Seizoen'. Een logische overwinning voor de Fransman. Hij was de enige die dit seizoen op een degelijk niveau acteerde. Zonder hem boekte paars-wit amper punten. Lees verder » 18-05-2018 

Het DNA van RSCA volgens 'BW6' (47)

Het DNA van RSCA volgens 'BW6' (47)

De play-offs zijn toe aan de laatste speeldag. Voor paars-wit valt er niet veel meer te winnen of te verliezen (plaats 2 of 3). Na de drukte van de afgelopen weken, kunnen we weer een hoofdstukje toevoegen aan onze rubriek "Het DNA van RSCA". Deze keer belichten we de antwoorden van 'BW6', een 47-jarige fan.  Lees verder » 16-05-2018 

Correctie spelersbeoordeling: match RSCA-Standard beschikbaar

Correctie spelersbeoordeling: match RSCA-Standard beschikbaar

We realiseerden ons dat er geen spelersbeoordeling online werd geplaatst voor de partij Anderlecht-Standard. We wensen dit uiteraard recht te trekken teneinde een correcte totale beoordeling te kunnen presenteren aan het einde van het seizoen. Daarom kunnen jullie vanaf nu tot vrijdagnamiddag stemmen voor de partij Anderlecht-Standard. Daarna wordt de normale situatie terug hersteld (naar de laatste wedstrijd; Gent-Anderlecht). Lees verder » 13-05-2018 

“Ik moet eraan denken: is er meer aan de hand?"

“Ik moet eraan denken: is er meer aan de hand?

Oef, het is hen dan toch gelukt: Club Brugge is kampioen. Het had hiervoor wel twee grote missers van de videoscheidsrechter nodig. “Ik hoop van niet, maar ik moet er wel aan denken: is er meer aan de hand?”, flitsen de woorden van Bart Verhaeghe door het hoofd van ondertekenende.
  Lees verder »


Supporters niet te spreken over away-shirt

Supporters niet te spreken over away-shirt

RSC Anderlecht speelde op Gent met het nieuwe "koraal"-shirt. We konden het al een hele dag volgen op sociale media, de paars-wit supporters zijn niet te spreken over het nieuwe away-shirt. Ook in de Ghelamco Arena maakten ze vanuit het bezoekersvat hun misnoegen kenbaar.  Lees verder » 11-05-2018 


 10-05-2018 

Proficiat Mauves Army !

Proficiat Mauves Army !

Mauves Army viert zijn vijftienjarig bestaan en zette dat nog eens in de verf met drie prachtige tifo's. Ook voorzitter Marc Coucke was onder de indruk van het geleverde werk.  Lees verder » 09-05-2018 


 08-05-2018 


 07-05-2018 

Wanneer Verhaeghe de (video)ref mocht bedanken

Wanneer Verhaeghe de (video)ref mocht bedanken

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe insinueerde gisteren dat er hogere belangen in het spel zijn om Club van de titel te houden ten voordele van Anderlecht. Omdat de man blijkbaar last heeft van een selectief geheugen, wijzen wij hem samen met onze lezers graag op heel wat wedstrijdfases waarin hij de (video)scheidsrechter wél mocht bedanken. Lees verder » 01-05-2018 

Anderlecht haalt jonge Brusselaar bij Club Brugge

Anderlecht haalt jonge Brusselaar bij Club Brugge

Anderlecht heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Davin Mayele Dibu. Dat maakte de speler zelf bekend via Instagram. Dibu is een 15-jarige linksvoetige verdediger die overkomt van Club Brugge. Anderlecht wilde hem al een tijdje vastleggen. Lees verder »


 27-04-2018 

Doore verlaat Anderlecht-jeugd voor STVV

Doore verlaat Anderlecht-jeugd voor STVV

De 18-jarige Thomas Doore verlaat Anderlecht en speelt volgend seizoen voor STVV. De linkermiddenvelder maakte het nieuws zelf bekend via zijn Instagram-pagina. "Blij om bij Sint-Truiden te tekenen voor het volgende seizoen. Een nieuwe start, een nieuwe doel en een nieuwe seizoen. Ik bedank de mensen die me tot einde hebben gesteund", zo schrijft hij. Lees verder »


Broer Teodorczyk overleden

Broer Teodorczyk overleden

Deze morgen raakte bekend dat Lukasz Teodorczyk afgereisd was naar Polen voor een sterfgeval in de familie. RSC Anderlecht laat nu weten dat het de broer van de Poolse spits is, die is overleden. Anderlecht-online wenst Teodorczyk en zijn familie veel sterkte met dit droevig nieuws. Lees verder »


 20-04-2018 

Gérard Desanghere overleden

Gérard Desanghere overleden

Gérard Desanghere, een Anderlechts jeugdproduct en éénmalig international, is op 70-jarige leeftijd overleden. Desanghere startte zijn carrière bij Anderlecht, maar werd vooral bekend bij RWDM. Anderlecht-Online wenst de familie en vrienden van Desanghere veel sterkte! Lees verder »


 10-04-2018 

 04-04-2018 

Het DNA van RSCA volgens 'PurpleP' (38)

Het DNA van RSCA volgens 'PurpleP' (38)

De eerste playoff match ging verloren; de titel wordt moeilijk. Laten we dan maar even terug grijpen naar een paar mooiere momenten: deze week delen we de belevingen van PurpleP. De antwoorden op de derde vraag zijn nu ook verzameld in een tagcloud. Als echte club-iconen noemde u vooral: Zetterberg, Rensenbrink, Kompany en Van Himst. Lees verder »


 03-04-2018 

Opinie: Hein is God niet

Opinie: Hein is God niet

Vandaag is het exact een half jaar geleden dat Hein Vanhaezebrouck werd voorgesteld als coach van Anderlecht. Een succesverhaal is het nog niet geworden. Toegegeven, de omstandigheden waren ver van gunstig. Maar ook Vanhaezebrouck zelf heeft als coach nog niet zijn meerwaarde kunnen bewijzen.

Lees verder »


 01-04-2018 

Applaus ter ere van Rudy Veugelen (39)

Applaus ter ere van Rudy Veugelen (39)

Afgelopen nacht kwam Rudy Veugelen, één van de vaste chauffeurs van supportersclub Anderlecht United, om het leven. De supportersclub roept daarom alle fans op te applaudisseren tijdens minuut 39 in de wedstrijd tegen Gent. Anderlecht-Online wenst alvast zijn medeleven te betuigen aan de vrienden en familie van Rudy. Lees verder »


 28-03-2018 

Veranderingen die op komst zijn

Veranderingen die op komst zijn

RSC Anderlecht zat al verschillende keren samen met de supporters om te bespreken hoe ze de sfeer in het stadion kunnen verbeteren. Ook Marc Coucke gaf al meermaals aan dat de sfeer beter kon. We lijsten de verschillende punten waar aan gewerkt wordt even voor jullie op. Lees verder »


 24-03-2018 

Het DNA van RSCA volgens 'NicolasVanOevelen' (23)

Het DNA van RSCA volgens 'NicolasVanOevelen' (23)

Vandaag delen we het verhaal van NicolasVanOevelen, een jonge Anderlechtfan van 22. Ondertussen hebben we ook alle antwoorden van de tweede vraag (waarom werd je fan?) verzameld in een tagcloud. Ruwweg zijn er vier hoofdredenen waarom jullie fan werden: het zit in de familie, een sterspeler begeesterde jullie, het voetbal was het mooiste en het stadion / de truitjes spraken jullie aan op jonge leeftijd. Lees verder »


 20-03-2018 

Roef op lijstje Deportivo

Roef op lijstje Deportivo

In een exclusief interview met Anderlecht-Online liet Davy Roef weten dat hij zich goed voelde bij Waasland-Beveren en nog tot eind maart had om een beslissing te nemen of hij al dan niet een seizoen bij de Waaslanders bleef. Maar er zijn kapers op de kust, Deportivo toont verregaande interesse in de jonge doelman.  Lees verder »


 17-03-2018 

Het DNA van RSCA volgens 'VanTheMan23' (25)

Het DNA van RSCA volgens 'VanTheMan23' (25)

In deze aflevering van "Het DNA van RSCA" belichten we de beleving van een jonge fan van 25 jaar. Daarnaast hebben we ook de antwoorden op de eerste vraag gebundeld in een tagcloud. Opvallend: u koos vooral voor tijdloze rocknummers, songs gerelateerd aan overwinningen en kampioenen (Simply the Best, We are the Champions, ...) en ook voor Le Grand Jojo - Anderlecht Champion. Lees verder »


 15-03-2018 

Roef: “Tot eind maart om te beslissen of ik bij Beveren blijf”

Roef: “Tot eind maart om te beslissen of ik bij Beveren blijf”

Terwijl de Anderlecht-spelers Play-Off 1 voorbereiden in de Ardennen, geniet Davy Roef van een weekje verlof. Anderlecht-online maakte hiervan gebruik om de doelman op te bellen. In een openhartig gesprek vertelt Roef over zijn prestaties dit seizoen, de opties voor volgend seizoen en de moeilijke periode van vorig seizoen. Lees verder »


Verjaardag webteamlid 'Garrincha'

Verjaardag webteamlid 'Garrincha'

Vandaag vieren we de verjaardag van onze collega Pieter, voor jullie beter bekend als 'Garrincha'. De artikels die hij voor anderlecht-online schreef zijn ondertussen ontelbaar. Bedankt voor je tomeloze inzet Pieter en vooral, een heel gelukkige verjaardag ! Lees verder »


 13-03-2018 

 07-03-2018 

 05-03-2018 

Nieuwe webpoll: hoe vaak scoort Teodorczyk nog?

Nieuwe webpoll: hoe vaak scoort Teodorczyk nog?

Lukasz Teodorczyk scoorde in de voorbije twee wedstrijden vijf keer. Hij trok zijn seizoenstotaal zo op van vier tot negen doelpunten. Heeft de Pool de weg naar de netten teruggevonden en blijft hij scoren? Vertel ons jullie gedacht in een nieuwe webpoll. Lees verder »


 03-03-2018 

Het DNA van RSCA volgens 'Mac49' (36)

Het DNA van RSCA volgens 'Mac49' (36)

Hoe willen we onze club zien? Wat is belangrijk voor ons als fans? Hoe kijken we naar onze club? Aan de hand van vijf vragen trachten we hier een beeld van te schetsen. In deze editie delen we de antwoorden van Mac49.Deelnemen kan nog steeds via deze link. Veel leesplezier! Lees verder »


 01-03-2018 

Vancamp: “Anderlecht blijft mijn droom”

Vancamp: “Anderlecht blijft mijn droom”

Naast Wout Faes laat Anderlecht nog een veelbelovende jonge speler ervaring opdoen in Nederland. Jorn Vancamp gooit de laatste weken hoge ogen bij Roda JC. Ook hij kreeg een telefoontje van Anderlecht-Online en stond ons graag te woord. Lees verder »


 27-02-2018 

Het DNA van RSCA volgens 'Garrincha' (31)

Het DNA van RSCA volgens 'Garrincha' (31)

We ontvingen reeds verschillende honderden inzendingen van onze bezoekers voor de rubriek "het DNA van RSCA". Vandaag delen we de inzending van één van onze webteamleden: Garrincha. Deelnemen kan nog steeds via deze link. Alle resultaten worden verwerkt in een mooi overzicht en een aantal vinden hun weg naar een nieuwspost. Veel leesplezier! Lees verder »


 26-02-2018 

Nieuwe webpoll: moet Van Holsbeeck blijven?

Nieuwe webpoll: moet Van Holsbeeck blijven?

Nu Marc Coucke de nieuwe sterke man is bij Anderlecht, is de toekomst van Herman Van Holsbeeck bij paars-wit erg onzeker geworden. De manager ligt regelmatig onder vuur bij de supporters, maar hoe denkt u over hem? Moet Coucke Van Holsbeeck aan boord houden. Lees verder »


 24-02-2018 

 22-02-2018 

Faes prima bezig bij Excelsior

Faes prima bezig bij Excelsior

Jorn Vancamp kent momenteel een erg productieve tijd bij Roda JC, maar ook die andere jonge Anderlecht-huurling in Nederland is prima bezig. Wout Faes heeft een basisplaats beet bij Excelsior en de commentaren die hij krijgt, zijn erg lovend. Lees verder »


 19-02-2018 

Het DNA van RSCA !

Het DNA van RSCA !

De malaise bij paars-wit blijft verder duren na een nieuwe nederlaag tegen STVV. Zo is onze fiere Brusselse club aan zijn slechtste periode in 20 jaar bezig. De oorzaken van de crisis werden vorige week reeds uitvoering besproken. Lees verder »


 12-02-2018 

Herinnering: Prono inzenden voor morgenavond

Herinnering: Prono inzenden voor morgenavond

Na een lange winterpauze start ook weer het Europese voetbal en, voor het eerst sinds lang, zonder overwinterende Belgische club. Onze prono-competitie gaat echter gewoon door. De deadline voor ronde 7 is morgen om 20u15. Veel succes. Lees verder »