De nieuwe Mitrovic #2: P-M Lasogga

DINSDAG, 28 JULI 2015, 22:36 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Hoewel Anderlecht vandaag Stefano Okaka voorstelde als nieuwe targetspits, maken wij onze top drie gewoon af. Elke club moet namelijk vroeg of laat toch op zoek naar een nieuwe aanvaller. Vandaag de nummer twee: Pierre-Michel Lasogga. 

Sta ons eerst nog eens toe om terug te komen op de zaak-Okaka. Anderlecht betaalde uiteindelijk drie miljoen euro voor hem. Als hij geleerd heeft uit zijn fouten en naar België is afgezakt op zoek naar stabiliteit -zoals hij vandaag verklaarde- is hij dat bedrag ook waard. En als hij zijn transfersom waard is, is hij op zich geen slechte transfer. 

Maar een spits van 18,5 miljoen euro opvolgen is allesbehalve evident en Anderlecht-online legt de lat nu eenmaal hoog. Vandaar ook dat we Lassoga op twee plaatsten. 

Naam
: Pierre-Michel Lasogga

Huidige club: Hamburg

Leeftijd: 23

Lengte: 1m89

Nationaliteit: Duitser

Marktwaarde: 5.500.000*

Geschiedenis: Pierre-Michel Lasogga brak in het seizoen 2010-2011 door bij Herta Berlijn. Hij trapte de club met dertien goals in 25 duels naar de titel in de tweede klasse. Ondanks acht goals in 32 Bundesligawedstrijden degradeerde Herta opnieuw. Door een gescheurde kruisband moest hij het daaropvolgende seizoen aan zich laten voorbijgaan. In 2013-2014 speelde hij op uitleenbasis voor Hamburg in de Bundesliga. Hij hield de club in eerste met dertien doelpunten in twintig duels, waarop Hamburg hem definitief overnam voor 8,5 miljoen euro.

Afgelopen seizoen: Lasogga moest knallen in zijn tweede seizoen voor Hamburg, maar deed dat uiteindelijk niet. Hij bleef steken op vier doelpunten in 26 wedstrijden. Hamburg kon zich uiteindelijk pas in de play-offs verzekeren van het behoud.

Versus Mitrovic: Net als de Serviër is Lasogga geen sprintwonder. De Duitser is fysiek echter een stuk sterker dan Mitrovic. Zeventien doelpunten in 46 Bundesligawedstrijden bij een club die tegen de degradatie vecht. Het zijn cijfers waar je mee naar huis kan komen. Cijfers die misschien zelfs indrukwekkender zijn dan die van Mitrovic.

Haalbaarheid: Het dossier-Lasogga zal in ieder geval moeilijker zijn dan dat van Ahmed Hassan. (zie gisteren) Wilt zo’n speler naar de kleinere Belgische competitie afzakken? In principe niet, tenzij hij na twee jaar degradatievoetbal nu voor de prijzen wilt spelen en zich op het Europese toneel begeven. Hamburg zelf overtuigen wordt ook niet evident, want zijn prijs zal hoger liggen dan de 5,5 miljoen die transfermarkt op dit ogenblik schat.

Morgen: de nummer één. Tip: hij is achttien en speelt in een competitie die niet in de top tien van de Uefa-ranking staat. Reageren kan onder dit artikel.

* Volgens Transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.