Eyenga-Lokilo kon ook naar Oostende

DONDERDAG, 30 JULI 2015, 07:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Jason Eyanga-Lokilo, het jeugdproduct van Anderlecht dat vorig jaar met heel wat heibel vertrok, tekende gisteren een contract bij Crystal Palace, maar hij kon ook in België blijven. KV Oostende bood de 16-jarige flankaanvaller ook een contract aan.

Eyenga-Lokilo koos echter voor een buitenlands avontuur. Ook Derby County, Aston Villa en Bordeaux hadden Eyenga-Lokilo op het oog, maar daar trekt hij dus niet naartoe. Bij Crystal Palace tekent Eyenga-Lokilo eerst een jeugdcontract. Wanneer hij op 17 september 17 jaar wordt, krijgt hij een profcontract voor drie jaar.

De zaak met Anderlecht is door deze transfer niet van de baan. De ouders van Eyenga-Lokilo tekenden enkele jaren geleden een sterkmaking waarbij ze beloofden dat de jongeling op zijn 16e verjaardag een contract zou tekenen bij paars-wit. Ze kregen hiervoor een mooie vergoeding. Toen Eyenga-Lokilo 16 jaar werd, tekende hij echter niets. Het juridisch steekspel dat daarop volgde duurt vandaag nog steeds.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.