De nieuwe Mitrovic #1: B. Embolo

DONDERDAG, 30 JULI 2015, 18:59 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Breel Embolo werd vorige maand door enkele kenners genoemd als ‘favoriete transfer’, maar kwam door zijn relatieve onbekendheid niet in de buurt van onze top tien. Toch was hij onze absolute favoriet om Mitrovic te vervangen.
 

Naam: Breel Embolo
Huidigeclub: FC Basel
Leeftijd: 18
Lengte: 1m85
Nationaliteit: Zwitser van Kameroense afkomst
Marktwaarde: 8.000.000 *

Geschiedenis: Breel Embolo belandde via FC Nordstern en BSC Old Boys uiteindelijk bij FC Basel, de club waar hij kort na zijn zeventiende verjaardag mocht debuteren. Dat seizoen (2013-2014) mocht hij uiteindelijk vier keer invallen in de Europa League en zes keer in de Zwitserse competitie. Op de (overbodige) slotspeeldag mocht hij zelfs negentig minuten aantreden.

Afgelopen seizoen: Aanvankelijk liep het nog wat stroef, maar op speeldag elf veroverde Embolo definitief een basisplaats. Uiteindelijk zou hij tien keer scoren in 26 competitiewedstrijden en scoorde hij ook tegen Ludogorets in de Champions League. In de Zwitserse beker scoorde hij zes keer in amper vijf duels.

Versus Mitrovic: Embolo is een heel stuk sneller dan Aleksandar Mitrovic. Voor zijn lengte is hij zelfs uitzonderlijk snel. Mitrovic scoorde afgelopen seizoen 27 doelpunten en gaf 5 assists. Embolo scoorde zeventien keer en gaf dertien keer de laatste pass. Samengeteld komt Mitrovic uit op 32. Embolo strandt op 30, maar speelde wel elf wedstrijden minder (50 tegen 39)

Haalbaarheid: Na het verdwijnen van Fabian Schär, Fabian Frei en Marco Streller lijken de Europese ambities van Basel toch wat onthoofd. Bovendien is de Belgische competitie nog steeds een stap hoger dan de Zwitserse. Gezien de positieve reputatie van Anderlecht op gebied van jonge spelers, leek Embolo zelf overtuigen wel mogelijk. Het was echter maar de vraag of Anderlecht er (financieel) in zou geslaagd zijn om de Zwitsers te overtuigen. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.