Waarom Anderlecht meer wil dan 11 miljoen euro

DINSDAG, 4 AUGUSTUS 2015, 07:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht staat voor een dilemma: Dennis Praet verkopen of hem toch nog een jaar houden. West Bromwich biedt 11 miljoen euro, maar paars-wit wil 15 miljoen. Anderzijds is de vraag of Praet volgende winter of zomer nog wel zoveel zal opbrengen.

Vandaag kan Anderlecht Praet nog aanprijzen als de Gouden Schoen, de voetballer die schitterde in de Champions League en de man met negen doelpunten en tien assists. Als Praet de komende maanden zijn vorm van na zijn blessure en de voorbije wedstrijden doortrekt, zal zijn waarde snel dalen. In het huidige systeem heeft hij ook minder ruimte om aan zijn statistieken te werken.

De Brusselaars zijn niet gedwongen om te verkopen en vragen daarom 15 miljoen euro. Het wil zelf 10 miljoen overhouden, want ook de entourage van Praet en allerlei tussenpersonen passeren langs de kassa bij een transfer.

In de omgeving van Praet valt te horen dat Anderlecht een onrealistisch hoog bedrag vraagt. Men verwijst naar Kevin De Bruyne en Axel Witsel die voor veel minder België verlieten. Anderlecht is bereid om zijn prijs te laten zakken, maar enkel op voorwaarde dat zijn entourage hetzelfde doet. Zij hebben immers recht op twintig procent van de transfersom.

Het bod dat West Bromwich zou willen uitbrengen (officieel deed het dit nog niet), is trouwens niet 11 miljoen euro cash. Het eigenlijke bedrag ligt lager, maar kan mits allerlei bonussen oplopen tot 11 miljoen euro.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.