Pers hard voor Hasi

MAANDAG, 17 AUGUSTUS 2015, 12:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES In hun analyses van het voetbalweekend zijn de Vlaamse sportkranten erg hard voor Besnik Hasi. Zo worden zijn keuze voor een 4-4-2 en zijn geroep om Boussoufa bekritiseerd. En ook de fans beginnen zich ondertussen wel vragen te stellen.

Neen, het was niet goed wat Anderlecht gisteren liet zien. En niet alleen gisteren. Ook de voorbije weken was het maar povertjes. Tot op heden ontsnapte Hasi aan de grootste kritiek, maar dat is vandaag anders. In de opiniestukken in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws krijgt hij het zwaar te verduren.
 
Ludo Vandewalle: “Stop met zeuren over Boussoufa”  

In Het Nieuwsblad merkt Ludo Vandewalle op dat er te veel gezaagd wordt bij Anderlecht. Ook Hasi doet hieraan mee en dat is als coach nooit goed. “Het is niet gezond dat een trainer nu al meer dan een maand om één bepaalde speler vraagt: Mbark Boussoufa. Hasi blijft echter op dezelfde nagel kloppen tot hij zijn zin krijgt.”

Ook tactisch heeft Vandewalle zijn bedenkingen. “Hasi leeft zo in zijn eigen werkelijkheid dat hij de rest uit het oog lijkt te verliezen. Wat betreft het 4-4-2-systeem wil hij schijnbaar absoluut zijn gelijk halen. Hasi moet stoppen met zeuren, olossingen aanreiken en uit het tunneldenken komen dat die zwakke prestaties te wijten zijn aan het uitblijven van die ene versterking.”
 
Marc Degryse: “Hasi zit op het foute spoor”
 
Het Laatste Nieuws laat meerdere analisten aan het woord over Anderlecht. Eén van hen is Marc Degryse. “Anderlecht kon na vier speeldagen nog niet overtuigen en dat is omdat Hasi volgens mij op het foute spoor zit”, zegt de oud-speler van paars-wit. “Hij begon met een idee-fixe aan de competitie: een 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Dit gaat ten koste van alles.”
 
“Veel goeds is hier nog niet uit voortgekomen. Vooral bij balbezit. Tielemans, Defour, Praet, Gillet: ze doen maar wat. Ze lopen elkaar meer voor de voeten dan wat anders.De Anderlecht-trein gaat de verkeerde richting uit. Het is hoog tijd voor een verandering van spoor.”
 
Jan Mulder: “Geen moment voor gemanouvreerd inzake aankoopbeleid”

In dezelfde krant zit ook Jan Mulder met vragen. “Waarom dat angstige begin? Waarom zegt de coach van paarswit bij de aftrap tegen Oostende: 'Grijp ons maar lekker bij de keel'?”

“Besnik verlangt naar Boussoufa. Maar in deze belangrijke wedstrijd had hij één van zijn doelloos de bal en zichzelf heen en weer schuivende middenvelders toch kunnen aanduiden als de man die de lijnen uitzet? Drie punten te verdienen namelijk, echt niet het moment voor tactisch gemanoeuvreer met betrekking tot het aankoopbeleid.”

Stephan Keygaert: “Het betere prutswerk”
 
Ook de chef voetbal van Het Laatste Nieuws Stephan Keynaert haalt de grove borstel boven. “Sinds Hasi de naam van Boussoufa liet vallen binnen de club, heb je believers en non-believers. De tweede groep is groter, de eerste misschien slimmer. Maar Hasi geeft niet af. Die hardnekkigheid komt als een boemerang terug in zijn gezicht bij andere beslissingen. Zo fronsten sommige bestuurders hun wenkbrauwen toen ze zagen dat Dendoncker op de bank moest plaatsnemen ten voordele van Kara en Gillet.”
 
Voor Keygnaert treffen de spelers echter ook heel wat schuld. “De komst van Boussoufa maakt de opbouw van achteruit niet beter en is geen oplossing voor het gebrek aan beweging, communicatie en solidariteit in een elftal dat weinig plezier en grinta uitstraalt. Deze selectie kan naast Boussoufa ook een fikse scheut passie gebruiken. Er zit geen liefde in Anderlecht.”
 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.