België-Estland: 3-2

ZONDAG, 7 SEPTEMBER 2008, 11:14 - El_principito05
Logo Anderlecht-Online

België heeft zijn eerste wedstrijd in de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2010 gewonnen van Estland met 3-2. Overtuigen deden de Belgen niet, maar ze houden wel de 3 punten thuis.


René Vandereycken plaatste Witsel in de basis, hij moest de geblesseerde Moussa Dembélé vervangen.

De match was amper op gang of de Belgen kregen al een eerste waarschuwing: de hele rechterflank werd uit elkaar getrokken, maar Kinks kon de bal niet tussen de palen plaatsen.

In het openingskwartier overtuigden de Belgen zeker niet, enkel Sonck kon de bezoekende doelman bedreigen met een strak schot. Ook Van Buyten en Vermaelen kregen mogelijkheden, maar echte kansen waren dat niet.

De Belgen hadden wel de het meeste balbezit, maar overtuigen was een andere zaak.

Net voor de rust ging Witsel plotseling op wandel op de linkerflank en legde hem panklaar voor Sonck die de bal maar moest inlopen.

Ook Kompany ging nog is op wandel voor de rust, maar Sonck kon de voorzet van Defour niet binnenduwen.

Na de rust tikten de Belgen maar wat rond zonder inspiratie en ze kregen het deksel op de neus: Van Buyten liet Zenjov helemaal alleen en die tikte binnen: 1-1.

Even later redde Stijnen de Belgen nog na een knullig verloren bal van Kompany.

De Belgen leken geen inspiratie te hebben, tot Fellaini z'n ploegmaat Defour wegstuurde en die maakte er 2-1 van.

De sterk ingevallen De Sutter bood matchwinnaar Sonck z'n tweede goal van de avond aan en weer scoorde de Esten tegen, ditmaal via buitenspelgoal van Oper.

Met veel vertrouwen trekken de Belgen naar hun lastige trip in Turkije.

Score: 3-2
Goal(s): 39' Sonck 1-0, 57' Zenjov 1-1, 75' Defour 2-1, 80' Sonck 3-1, 92' Oper 3-2

België:Stijnen, Kompany, Van Buyten, Simons, Vermaelen (70' Van Damme), Defour, Fellaini, Vertonghen, Witsel, Sonck (92' Huysegems), Mirallas (76' De Sutter)
Estland:Londak, Jääger, Bärengrub, Piiroja (44' Stepanov), Kruglov, Lindpere, Kink (78' Puri), Dmitrijev, Klavan, Oper, Zenjov (60' Vunk)

Geel: Puri (E)
Rood: /

Scheidsrechter: Dean (Eng)
Stadion: Stade Maurice Dufrasneanderlecht-online forum