Belgen blijven op koers voor WK

DONDERDAG, 11 SEPTEMBER 2008, 11:35 - D.A.B.
Logo Anderlecht-Online

Een goed en geconcentreerd spelend België pakte gisteren een punt in Turkije en blijft daarmee op koers voor een plaatsje op het WK in Zuid-Afrika. Sonck zette de Belgen met een kopbal op voorsprong na 31 minuten spelen.


De Turken voerden de druk op, maar die werd probleemloos afgeweerd door de Belgische verdediging. De Rode Duivels kwamen wel niet meer aan voetballen toe, maar toch was Fellaini dichtbij de 0-2 op een zeldzame corner.

In de 74e minuut sloeg het noodlot toe. Witsel kreeg de bal tegen de handen geschoten in de 16 en de Franse ref vond het nodig de bal op de stip te leggen. Emre trapte foutloos binnen, hoewel Stijnen er nog dicht bij zat. België hield daarna het punt knap vast en staat zo tweede in zijn groep.

Doelpunten: 31' Sonck 0-1, 74' Emre 1-1 (pen)

Turkije: Volkan, Servet, Zan, Gönül, Birinci, Topal (69' Mevlut), Emre, Kazim (46' Topuz), Tuncay (13' Halil Altintop), Arda, Sentürk
België: Stijnen, Swerts, Kompany, Simons, Vermaelen, Defour (46' Mudingayi), Vertonghen, Fellaini, Witsel (76' Daems), Dembele, Sonck (85' De Sutter)

Rode kaarten: geen
Scheidsrechter: Lannoy (Fra)anderlecht-online forum