Dahmane haalt zwaar uit naar Deschacht

MAANDAG, 15 SEPTEMBER 2008, 09:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bergenspeler Mohammed Dahmane gaat in Het Nieuwsblad zwaar tekeer tegen zijn directe tegenstander van zaterdag, Olivier Deschacht. "Hij is de slechtste verdediger waar ik ooit tegen voetbalde. Hij behandelde me als een clochard."


"Deschacht maakte de ene overtreding na de andere. De scheidsrechter had hem twee keer geel moeten geven. Het waren professionele fouten om zijn gebrek aan kwaliteit te maskeren. Triestig vind ik dat", vertelde Dahmane aan de krant.

"Het technisch niveau van Deschacht is bedroevend. Ik ben niet de enige die daar zo over denkt, maar ik hou me tenminste niet in om het te zeggen. Bondscoach René Vandereycken heeft honderd procent gelijk als hij Deschacht niet oproept bij de nationale ploeg", zo raast de Bergenspits verder. "Hij haalt zelfs niet het niveau om bij Anderlecht te voetballen. Ik heb me al vaak afgevraagd: wat doet die man in een ploeg als Anderlecht? Deschacht moet goede connecties hebben."

Dahmane beweert ook dat Deschacht hem op het veld provoceerde en hem zo juist motiveerde om beter te gaan voetballen. "Hij behandelde me als een clochard en beledigde mijn familie en mijn afkomst. Als iemand op het veld een clochard was, dan was het wel Deschacht zelf. Het kan toch niet dat een speler neerkijkt op een andere voetballer op basis van zijn salaris?"

Even voor Dahmane aan zijn scheldtirade begon, had ook Olivier Deschacht zijn mening gegeven over zijn rechtstreekse tegenstander. Deze klonk helemaal anders. "Dahmane is echt een goede spits. Hij is vinnig, snel en kapt zeer kort. Voor je het weet is hij weg en ben je uitgeschakeld als verdediger. Ik denk echter dat ik hem goed heb afgestopt."

Benieuwd hoe dit verder afloopt ...



anderlecht-online forum