"Wil echt meer doen met en voor de club"

MAANDAG, 22 SEPTEMBER 2008, 22:27 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht deed het vorig weekend zeer goed in de Superleague Formula, de racecompetitie voor voetbalclubs. De Brit Craig Dolby behaalde zondag twee keer een tweede plaats en klokte ook de snelste tijd.


"De eerste podiums voor RSC Anderlecht en de perfecte timing voor het volgende evenement in Zolder over 14 dagen waarvan ik hoop dat er veel bezoekers komen", aldus Dolby na de races op de Nurburgring.

Dolby is ook trots om de kleuren van Anderlecht te mogen verdedigen als jonge twintiger tussen zijn meer ervaren collega's. "Ik had een Anderlechtshirt gekregen en ik kon het echt niet uitdoen. Zo cool", vertelt Dolby enthousiast. "Eén van mijn beste vrienden speelt voetbal in de Engelse liga. Ik heb hem onmiddellijk gebeld. Hey man, zei ik, moet je nu wat weten. Ik speel voor Anderlecht!"

"Ik zou echt wel meer willen doen met en voor de club", vervolgt hij. "Bijvoorbeeld eens een training meemaken. Of eens naar één van hun matches gaan kijken. Ik zou het fantastisch vinden als ik bijvoorbeeld eens de auto zou mogen demonstreren in een stad. Door de straten van Brussel of Anderlecht bijvoorbeeld."

De volgende races gaan door op het circuit van Zolder in België. Slechts één ding vindt hij spijtig. Om budgettaire redenen rijdt hij nog steeds met zijn oude helm. "Het zou helemaal volmaakt zijn mocht ik met een nieuwe helm in Anderlecht-kleuren op Belgisch grondgebied kunnen rijden!"

Bron: www.autosport.beanderlecht-online forum